Prognoza meteo pe două săptămâni, pe regiuni. Vremea de Revelion

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru perioada 26 decembrie-8 ianuarie. 

PROGNOZA METEO. VREME CRIȘANA

În primele zile ale prognozei valorile termice, mai ales cele nocturne, se vor situa peste normele climatologice ale perioadei, cu o medie regională a maximelor de 4 grade și a minimelor de 0...2 grade. Apoi vremea se va răci treptat, spre medii termice de—1....0 grade ale temperaturilor diurne și de—10...-9 grade ale celor nocturne în jurul datei de 31 decembrie. În primele zile ale lunii ianuarie va avea loc o ușoară încălzire, astfel încât, pe 2—3 ianuarie, maximele vor atinge valoarea medie de aproximativ 2 grade, iar minimele vor fi de—5...-4 grade. În ultimele zile ale intervalului de prognoza temperatura va marca o scădere de aproximativ 3 grade, atât la valorile diurne, cât și la cele nocturne. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată în perioada 26 — 28 decembrie și, din nou, între 2 și 8 ianuarie. Între 29 decembrie și 1 ianuarie condițiile pentru precipitații vor fi reduse.

PROGNOZA METEO. VREME TRANSILVANIA

Intervalul de prognoză va debuta cu un regim termic ușor mai ridicat decât în mod normal la această dată, caracterizat prin maxime diurne de 2 grade și minime nocturne de 0 grade, în medie. Apoi valorile de temperatura vor scădea de la o zi la alta, astfel încât, în jurul datei de 31 decembrie vor fi medii regionale de aproximativ—4 grade ziua și—15...-14 grade noaptea. În primele zile ale lunii ianuarie, vremea se va încălzi ușor, iar pe 3 — 4 ianuarie se vor atinge, în medie, 0 grade ziua și—8...-7 grade noaptea, pentru ca apoi, până la sfârșitul celor două săptămâni de prognoză, un nou proces de răcire să determine scăderea temperaturii cu aproximativ 3...4 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în intervalele 26 — 29 decembrie și 2 — 8 ianuarie, iar în rest doar izolat vor fi condiții pentru precipitații slabe, trecătoare.

PROGNOZA METEO. VREME MARAMUREȘ

În prima săptămână a intervalului de prognoză temperatura aerului va scădea de la valori medii diurne de aproximativ 2 grade și nocturne de—2...0 grade, spre maxime de—3 grade și minime de—12...-11 grade în intervalul 30 decembrie — 1 ianuarie. Apoi valorile termice vor crește ușor, spre 0 grade ziua și—5 noaptea pe 3 — 4 ianuarie, pentru ca apoi, până la sfârșitul celei de a doua săptămâni de prognoză, o nouă răcire să determine scăderea temperaturilor spre valori medii ale maximelor de—4 grade și ale minimelor de—10 grade. Precipitații vor fi în perioada 26-28 decembrie și 2 — 8 ianuarie, iar în celelalte zile ale intervalului, probabilitatea pentru astfel de fenomene va fi redusă.

PROGNOZA METEO. VREME MOLDOVA

Meteorologii semnalează că pe parcursul primei săptămâni de prognoză vremea se va răci de la o zi la alta, astfel încât, în jurul datei de 31 decembrie, se vor înregistra medii ale temperaturilor maxime de—2...0 grade, pornind de la 5...6 grade pe 27 decembrie. Apoi se va încălzi usor, urmând ca pe 2 ianuarie sa se înregistreze o medie termică diurnă de 2 grade. În a doua săptămână, maximele temperaturii aerului vor scădea treptat, spre—2 grade. Regimul termic nocturn caracterizat prin medii exclusiv negative, va înregistra, de asemenea, o evoluție oscilantă, cu cele mai ridicate valori, de—1...0 grade, pe 27 și 28 decembrie și cele mai scăzute, de—9...-7 grade, în jurul datei de 31 decembrie și spre finalul intervalului. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicata între 27 și 29 decembrie și între 3 și 8 ianuarie, iar în restul intervalului de prognoză, numai izolat și trecător pot fi precipitații slabe.

PROGNOZA METEO. VREME DOBROGEA

În prima săptămână vremea se va răci de la o zi la alta, astfel încât, în jurul datei de 31 decembrie, se vor înregistra medii ale temperaturilor maxime în jur de 0 grade și minime, în medie de—5...-6 grade. Apoi se va încălzi usor, urmând ca pe 2 ianuarie să se înregistreze o medie termică diurnă de 5 grade și minime în jur de—2 grade. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, temperatura nu va avea variații semnificative, valorile maxime se vor situa în jur de 3 grade, iar media celor minime va fi de—3...-2 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată în cea mai mare parte a timpului și în special în perioada 27-31 decembrie.

PROGNOZA METEO. VREME MUNTENIA

Media regională a temperaturilor diurne va fi pozitivă, cu valori cuprinse între 6...7 grade pe 27 decembrie și 2 ianuarie și 0...2 grade în intervalele 29 — 31 decembrie și 6 — 8 ianuarie. Regimul termic nocturn, caracterizat prin valori negative, va avea, de asemenea, variații, între medii de—2 grade pe 27 — 28 decembrie și—8...-6 grade între 30 decembrie și 2 ianuarie, precum și pe 7 și 8 ianuarie. Precipitații în general slabe cantitativ se vor semnala pe 27 și 28 decembrie, precum și între 3 și 8 ianuarie. În celelalte zile ale intervalului de prognoza probabilitatea pentru precipitații va fi redusă.

PROGNOZA METEO. VREME OLTENIA

În primele zile ale intervalului de prognoză vremea va fi ușor mai caldă decât în mod normal în aceasta perioada a anului, cu medii ale temperaturilor maxime de 6...7 grade, în timp ce media minimelor nocturne se va situa în jurul a 0 grade. Apoi, vremea se va răci și valorile termice vor scădea spre 1...2 grade ziua și—9...-8 grade noaptea, între 29 și 31 decembrie. După 1 ianuarie va avea loc o ușoară creștere a temperaturii, astfel încât se va atinge o medie diurnă de 6 grade, dar ulterior, pe parcursul celei de a doua săptămâni, vremea se va răci din nou și spre data de 8 ianuarie se vor consemna valori medii de 1....2 grade ziua și—7...-6 grade noaptea. Precipitații slabe și pe arii restrânse, vor fi posibile, cel mai probabil, în perioada 27-28 decembrie și după 3 ianuarie.

PROGNOZA METEO. VREME LA MUNTE

Regimul termic va fi caracterizat prin valori exclusiv negative, atât ziua, cât și noaptea. Pe parcursul primei săptămâni a intervalului de prognoză acest regim va avea o evoluție oscilantă și, prin urmare, temperatura aerului va fi în scădere până în jurul datei de 29 decembrie, după care va crește treptat până pe 1 ianuarie. Astfel, media temperaturilor maxime va scădea de la—1 grad în prima zi, spre—10 grade la mijlocul săptămânii, pentru ca apoi sa crească către—2 grade pe 1 ianuarie. Minimele nocturne vor avea valori medii de—4 grade pe 27 decembrie, vor scădea apoi spre—14 grade în jurul datei de 30 decembrie, iar apoi vor crește până la—8 grade pe 2 ianuarie. În a doua săptămână valorile medii de temperatură se vor situa între—8...-6 grade ziua și între—12 si—10 grade noaptea. Probabilitatea mai mare de precipitații va fi în intervalele 26...28 decembrie și, din nou, după data de 2 ianuarie. În restul zilelor intervalului de prognoza, numai izolat se pot semnala precipitații slabe.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2022 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy - smt4.1.0