PROGNOZA METEO. Ninsori și viscol în cea mai mare parte a țării

Începând de joi, ninsorile vor cuprinde treptat întreaga ţară, astfel că spre sfârşitul săptămânii vom avea viscol în mare parte a arcului extra-carpatic.

Joi, în ţară, vremea va deveni geroasă noaptea, îndeosebi în jumătatea de nord a ţării. Cerul va fi mai mult noros. În prima parte a intervalului, pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe, sub formă de ninsoare, iar în sud, trecător şi lapoviţă sau ploaie, iar vântul va avea unele intensificări la munte, dar şi în regiunile vestice şi de răsărit. În cea de a doua parte a intervalului aria ninsorilor se va extinde în regiunile sudice şi sud-estice, iar vântul va avea intensificări îndeosebi la munte, în sudul Moldovei, Dobrogea şi Muntenia, zone în care zăpada va fi spulberată şi viscolită. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 6 grade regiunile estice.

În Bucureşti, joi, cerul va fi mai mult noros si, mai ales noaptea va ninge, iar vântul se va intensifica şi va viscoli ninsoarea. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 4 grade.

[citeste si]

Vineri, în ţară, vremea se va răci accentuat, devenind geroasă mai ales în vestul, centrul şi nordul ţării. În regiunile extracarpatice si în zona Carpatilor Orientali si Meridionali, vor fi înnorări în cea mai mare parte a intervalului, local si temporar va ninge, iar în Moldova, Dobrogea şi Bărăgan, precum şi la munte, vântul va avea intensificări, viscolind şi spulberând zăpada. În restul teritoriului, cerul va fi variabil si doar izolat va fulgui, mai ales în Transilvania. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -13 si -3 grade. (-15...-16 grade in centrul tarii si -1 grad in sud)

În Bucureşti, vineri, vremea va deveni deosebit de rece, geroasă noaptea. Cerul va fi noros, temporar va ninge, iar vântul va avea intensificări ziua când va viscoli şi va spulbera zăpada. Temperatura maximă va fi de -5...-3 grade.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel