Prognoza meteo: ANM anunță întoarcerea NINSORILOR

Avertizare-Meteo--COD-PORTOCALIU-de-ninsori-in-noua-judete-si-Bucuresti
Avertizare-Meteo--COD-PORTOCALIU-de-ninsori-in-noua-judete-si-Bucuresti

Primăvara se lasă mult așteptată. Potrivit estimărilor ANM pentru cele trei luni de primăvară temperaturile abia vor atinge mediile anuale și ploile le vor depăși cu mult. Va ploua în toată țara, abundent, în cele trei luni de primăvară. Șeful ANM, Ion Sandu, a adus și alte vești proaste. 

Ninsorile se întorc în luna martie. Directorul ANM a anunțat la România Tv că în a doua jumătate a lunii martie va ninge, în special la munte și în sudul și sud-estul țării.

"Până pe 10 martie temperaturile sunt peste 10 grade şi pozitive şi noaptea şi exclus viscolul. Între 10 şi 15 martie va fi o scădere de temperatură şi nu exclude nimeni să se răcească şi să fie chiar zăpadă, în special la munte şi a treia decadă de 20-30 martie este iarăşi creştere de temperatură şi probabil nu vom avera viscol", a mai explicat Ion Sandu, director ANM.

Directorul executiv al ANM, Florinela Georgescu a precizat, pentru Agerpres, că "Deocamdată plouă şi va mai ploua în următoarele zile. Apreciem că ploile vor mai fi intense mai ales în partea de sud a ţării. Este adevărat că avem semnale pentru sfârşitul de săptămână, duminică, şi primele două zile ale săptămânii următoare, că va exista un proces de răcire a vremii. În această situaţie pot apărea precipitaţii mixte sau sub formă de ninsoare în partea de sud, mai ales de sud-est a ţării". Ea precizat că zăpadă nu se va depune pentru că ploile din ultimele zile nu au făcut decât să mențină solul cald, subliniind că vorbim de un "sfârșit de iarnă".

Vezi și: Prognoza pe trei luni. Cum va fi vremea până în luna mai  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel