Prognoză Business Monitor International, despre PIB-ul României în următorii doi ani

Veste extraordinară despre evoluția economiei românești în următorii doi ani. Emerging Europe Monitor, publicaţie lunară parte a BMI, relatează că economia României va creşte într-un ritm susţinut în perioada menționată, de peste 3%, depăşind cele mai multe ţări din Europa emergentă.

Potrivit sursei menționate, care citează o analiză a firmei de cercetare de piaţă Business Monitor International (BMI), recuperarea economiei României va fi sprijinită de trecerea de la o creştere bazată pe exporturi la un avans generat de cererea internă, scrie Mediafax.

Conform datelor INS, PIB-ul României a avansat în trimestrul al treilea cu 3,2% în termeni reali faţă de aceeaşi perioadă anul trecut.

Analiştii BMI notează că "Cifrele au fost cu mult peste estimările din piaţă şi vin în sprijinul deciziei noastre de a rămâne relativ optimişti în privinţa evoluţiei economice, în ciuda unei creşteri excepţional de slabe pentru cel de-al doilea trimestru, de 1%".

BMI estimează o creştere economică în România de 3,4% anul viitor şi de 3,6% în 2016.

"Asta sugerează că România ar trebui să depăşească cele mai multe ţări din Europa emergentă în următorii ani", potrivit raportului.

EUROSTAT: România a înregistrat cea mai mare creștere a PIB din UE, în trimestrul III, peste prognozele specialiștilor Bloomberg
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel