Prognoză ANM pentru următoarele două săptămâni. Ce ne așteaptă

Vreme va rămâne rece în aproape toată ţara şi doar în perioada 23 - 25 octombrie vom avea valori termice în creştere, cu maxime de până la 16 grade Celsius arată Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) pentru intervalul 17 - 30 octombrie.

Banat

În Banat, în primele trei zile ale intervalului, regimul termic diurn va fi caracterizat de o vreme mai rece decât în mod obişnuit, cu o medie regională a maximelor de 12 - 13 grade. Începând cu data de 20 octombrie, temperaturile vor mai creşte uşor şi până la sfârşitul lunii se vor situa la medii în jurul a 14 grade, cu excepţia perioadei 23 - 25 octombrie, când vor ajunge la o medie de 16 grade. Minimele termice nu vor avea variaţii semnificative de-a lungul celor două săptămâni şi vor fi cuprinse, în medie, între 5 şi 8 grade.

În cea mai mare parte a primei săptămâni, temporar va ploua slab, cu menţiunea că, în intervalul 20 - 22 octombrie, pe spaţii mici se vor înregistra şi cantităţi de apă însemnate. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată şi în a doua săptămână de prognoză, mai ales începând cu data de 26 octombrie.

Crișana

În Crişana, temperaturile maxime vor creşte uşor de la valori sub normalul perioadei, adică medii de 12 - 13 grade, ce se vor înregistra în primele trei zile, până la valori în medie de 14 grade în restul intervalului, mai puţin în perioada 23 - 25 octombrie, când media regională va tinde spre 15 - 16 grade. Valorile termice nocturne nu vor înregistra modificări importante de-a lungul celor două săptămâni, astfel că minimele vor fi cuprinse, în medie, între 5 şi 8 grade. Pe parcursul primei săptămâni, mai ales din data de 19 octombrie, temporar va ploua slab, cu menţiunea că, în intervalul 20 - 22 octombrie, pe spaţii mici, se vor înregistra şi cantităţi de apă însemnate. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată şi în săptămâna a doua, cu precădere începând cu data de 26 octombrie.

Transilvania

În Transilvania, la începutul intervalului, vremea va fi mai rece decât în mod normal, cu maxime ce vor fi cuprinse în medie între 8 şi 10 grade, dar, începând din data de 20 octombrie, valorile diurne vor creşte uşor şi vor fi mai apropiate de mediile climatologice ale perioadei, fiind cuprinse în general între 12 şi 14 grade. În primele două nopţi, temperaturile minime se vor situa la o medie regională în jurul valorii de zero grade Celsius, apoi vor creşte până la o medie de 5 - 6 grade în nopţile de 21 şi 22 octombrie, urmând ca până la sfârşitul intervalului să fie relativ constante la medii de 2 până la 4 grade Celsius. În intervalul 20 - 24 octombrie, temporar, va ploua, chiar moderat cantitativ în jurul datei de 21 octombrie, dar probabilitatea de ploi se va menţine ridicată şi după data de 26 octombrie.

Maramureș

În Maramureş, temperaturile maxime vor creşte uşor de la valori sub normalul perioadei, în prima zi o medie de 9 - 10 grade, până la valori medii de 12 grade în restul intervalului, cu excepţia zilelor de 23 şi 24 octombrie, când media regională va tinde spre 15 grade. Valorile termice nocturne nu vor avea modificări importante de-a lungul celor două săptămâni, astfel că minimele vor fi cuprinse, în medie, între 3 şi 7 grade. În perioada 20 - 22 octombrie, temporar va ploua şi pe spaţii mici se vor strânge şi c

Moldova

În Moldova, în primele trei zile ale intervalului, regimul termic diurn va fi caracterizat de o vreme mult mai rece decât în mod obişnuit, cu o medie regională a maximelor de 9 - 10 grade. Începând cu data de 20 octombrie şi până la sfârşitul primei săptămâni, acestea vor mai creşte uşor, până la medii de 12 - 13 grade, în timp ce pe parcursul celei de-a doua săptămâni vor oscila din nou la o medie de 9 - 10 grade. Minimele termice vor creşte treptat de la valori medii în jur de zero grade în noaptea de 18 octombrie, până la o medie de 6 grade în noaptea de 22 octombrie. Ulterior, temperaturile vor mai scădea uşor şi se vor situa în ultimele nopţi, la medii de 2 - 3 grade Celsius. Spre finalul primei săptămâni va ploua, posibil moderat cantitativ în data de 22 şi 23 octombrie, iar temporar ploile vor apărea şi pe parcursul celei de-a doua săptămâni.

Dobrogea

În Dobrogea, vremea va fi rece în primele două zile ale intervalului, cu temperaturi maxime ce se vor situa la o medie în jurul valorii de 11 grade, apoi se va încălzi treptat spre un regim termic normal, în perioada 21 - 23 octombrie, când se vor înregistra valori medii diurne de 15 - 16 grade. După data de 24 octombrie, maximele vor scădea uşor spre valori medii de 12 - 14 grade. Minimele termice vor creşte treptat de la valori medii în jur de 4 grade în noaptea de 18 octombrie, până la o medie de 10 grade în nopţile de 22, 23 şi 24 octombrie, apoi vor mai scădea uşor spre medii de 6 grade. În perioada 21 - 24 octombrie, dar trecător şi după data de 26 octombrie, vor fi ploi în general slabe cantitativ.

Muntenia

În Muntenia, în primele trei zile ale intervalului, regimul termic diurn va fi caracterizat de o vreme mult mai rece decât în mod obişnuit, cu o medie regională a maximelor în jurul valorii de 10 grade. Începând cu data de 20 octombrie şi până la sfârşitul primei săptămâni, acestea vor mai creşte şi se vor apropia de mediile climatologice ale perioadei, de 16 grade, în timp ce pe parcursul celei de-a doua săptămâni vor oscila la medii de 12 - 14 grade. Minimele termice vor creşte treptat de la valori medii în jur de 4 grade în noaptea de 18 octombrie, până la o medie de 8 - 9 grade, în nopţile de 22 şi 23 octombrie, apoi vor mai scădea uşor şi vor tinde în ultimele nopţi, spre medii de 4 - 5 grade. Îndeosebi în perioada 21 - 24 octombrie, dar temporar şi după data de 26 octombrie, probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată.

Oltenia

În Oltenia, la începutul intervalului, vremea va fi mult mai rece decât în mod normal, cu maxime în medie de 9 - 10 grade, dar începând din data de 10 octombrie, valorile diurne vor creşte uşor şi se vor apropia de mediile climatologice ale perioadei, fiind cuprinse între 12 şi 15 grade. În primele două nopţi, temperaturile minime se vor situa la o medie regională în jurul valorii de 4 grade, după care vor creşte până la o medie de 7 - 8 grade, în nopţile din perioada 21 şi 24 octombrie, urmând ca până la sfârşitul intervalului să fie relativ constante, la medii de 5 - 6 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în data de 19 octombrie, dar şi în perioada 21 - 23 octombrie. Temporar, ploile îşi vor face apariţia şi pe parcursul celei de-a doua săptămâni de prognoză. La munte, în primele zile ale intervalului de prognoză, vremea va fi rece, cu maxime în medie de la două la patru grade Celsius, şi minime negative între de -3 şi -2 grade, dar începând din data de 10 octombrie, valorile termice vor fi în creştere şi se vor menţine constante până la sfârşitul intervalului, respectiv în jur de 6 grade pe timpul zilelor şi apropiate de zero grade Celsius, în cursul nopţilor. În perioada 20 - 24 octombrie, dar şi după data de 26 octombrie, temporar, vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, iar mai ales pe crestele înalte şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2023 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.1.0