Profitul Electrolux a depăşit estimările. Între timp, greva angajaţilor români continuă

greva electrolux satu mare
greva electrolux satu mare

Profitul trimestrial al Electrolux, cel mai mare producător european de electrocasnice, a depăşit estimările, pe fondul majorării preţurilor, transmite Reuters. 

Producătorul brandurilor Electrolux, Frigidaire, AEG şi Anova şi-a majorat profitabilitatea în ultimii ani printr-o îmbunătăţire a eficienţei şi renunţarea la produsele cu marjă scăzută de profit, dar eforturile companiei suedeze au fost parţial afectate anul trecut de 
sporirea costurilor cu materiile prime şi de efectele războiului comercial dintre SUA şi China. 

Electrolux şi rivala sa americană Whirlpool au decis să majoreze preţurile produselor şi să reducă cheltuielile pentru a amortiza impactul. Vineri, Electrolux a informat că majorarea preţurilor a compensat integral sporirea costurilor în America de Nord şi în America Latină în primul trimestru din 2019. 

Profitul operaţional ajustat a scăzut la 1,30 miliarde de coroane suedeze (136,42 milioane de dolari) în primele trei luni din acest an, de la 1,36 miliarde de coroane suedeze în urmă cu un an dar peste estimările analiştilor intervievaţi de Reuters - 1,824 miliarde. Analistul Karri Rinta de la Handelsbanken Capital Markets a apreciat că principala realizare a companiei a fost profitabilitatea peste aşteptări a diviziei din America de Nord. 


Acţiunile Electrolux au urcat vineri dimineaţă cu 2,5%, la Bursa de la Stockholm



Datorită majorării preţurilor, a creşterii solide din Europa şi a cererii peste aşteptări din America Latină, vânzările au urcat cu 6% în primul trimestru din acest an, la 29,71 miliarde de coroane suedeze, în timp ce analiştii estimau vânzări de 29,54 miliarde de coroane suedeze. Electrolux a estimat un impact negativ în urma costurilor cu materiile prime, a efectelor cursului de schimb şi a războiului comercial dintre SUA şi China de 1,7 - 1,9 miliarde de coroane suedeze în 2019, după ce anterior previzionase un impact de 2 - 2,4 miliarde de coroane suedeze. 

Muncitorii români, de 8 săptămâni în grevă



Electrolux, companie care vinde maşini de spălat, frigidere şi aragazuri sub mărcile Electrolux, AEG, Zanussi şi Frigidaire, este prezentă în România din 1995 prin divizia de vânzări şi marketing în Bucureşti, precum şi prin fabrica de aragazuri de la Satu Mare, la care deţine 99,52% din acţiuni. Muncitorii companiei suedeze Electrolux din Satu Mare se află de 8 săptămâni în grevă pentru dreptul la un salariu decent, drept prevăzut inclusiv în codul de conduită al companiei multinaţionale. Ei cer o creştere de 2 lei în plus pe oră la salariu, transmite Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel