Angajaţi ai Electrolux, protest la sediul Ambasadei Suediei

Greva Electrolux
Greva Electrolux

Caravana "Electrolux - STOP exploatării lucrătorilor români" ajunge marţi în Bucureşti unde, la ora 14:00, va avea loc un protest la sediul Ambasadei Suediei, informează CNS Cartel Alfa.

Caravana a plecat luni din Satu Mare şi s-a oprit în Zalău-Alba Iulia-Sibiu- Râmnicu Vâlcea, având loc acţiuni de boicot la magazinele care vând produse Electrolux. Scopul acţiunii este acela de a determina conducerea fabricii să negocieze în mod real şi să trateze muncitorii cu respect, subliniază sursa citată. Muncitorii companiei suedeze Electrolux din Satu Mare se află de 8 săptămâni în grevă. Ei cer o creştere de 2 lei în plus pe oră la salariu. 

"Întreaga Europă s-a angajat, prin adoptarea Pilonului European al Drepturilor Sociale, să ofere tuturor lucrătorilor dreptul la un salariu decent, iar statul şi reprezentanţii săi au obligaţia de a asigura cadrul instituţional pentru ca acest lucru să se realizeze. Solidaritatea reprezentanţilor oricărui stat european trebuie să se îndrepte către cetăţenii europeni, fie ei români sau suedezi, nu către marile companii. 

Din păcate, companiile din spaţiul european practică Europa la două viteze şi au standarde diferite faţă de muncitorii din Est şi cei din Vest. Solicităm Ambasadei Suediei la Bucureşti să uzeze, în limita atribuţiilor sale, de toate căile de acţiune pentru a determina companiile suedeze să utilizeze aceleaşi standarde şi principii pe care şi le asumă, în toate ţările europene, inclusiv în România", se menţionează în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel