Profilul violatorului român, realizat de psihologul Hanibal Dumitraşcu

În contextul în care, din zona justiţiei şi a mediului politic până în cea a societăţii civile, au fost şi continuă să curgă păreri, dar şi măsuri active privind cazul celor şapte tineri vasluieni acuzaţi de viol, cunoscutul sociolog şi psiholog Hanibal Dumitraşcu a conturat pentru ziarulring.ro un interesant profil al violatorului român.

Hanibal Dumitrașcu susține că violatorul român, plecând de la câteva caracteristici generale ale ecuaţiei bazate pe trinomul viol-violator-violat ("violatorul este un frustrat sexual", este "un personaj care, dintr-un motiv sau altul, are un prag al rezistenţei la frustrare extrem de scăzut", este "lipsit de omenie", "are convingerea că raptusul sexual nu este un păcat atât de grav", "are dispreţ funciar faţă de victimă, faţă de femeie", considerând-o "o fiinţă inferioară bărbatului"), spune că, "plecând de la asemenea mod de a privi femeia, violul este, fără îndoială, în societatea românească, un fapt divers, mai degrabă, decât o întâmplare care vine foarte rar".

Radu Herjeu, membru CNA, sare în apărarea celor din Vaslui

Amintind că rata aceasta a violului este dintre cele mai ridicate, din câte ştie el, din Europa în momentul acesta, cunoscutul sociolog şi psiholog susține că "violul poate fi corelat şi cu o plajă întreagă de alţi factori. Există şi alte variabile în afara celor pe care le-am invocat deja: violul este asociat cu alcoolul, cu anturajul, cu drogurile, cu sărăcia, cu lipsa unui job. În general violul se produce atunci când ai foarte mult timp liber la dispoziţie şi gândurile ţi se focalizează către raptusul sexual. Pornografia deşănţată, violenţa de toate dfelurile prezente în viaţa de zi cu zi, de la cea simbolică, verbală, până la cea fizică. Cam ăsta este profilul. Un univers întreg se asociază cu violul", a precizat Hanibal Dumitrașcu.

Avocatul Poporului s-a sesizat în cazurile violurilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel