Profesorul Vintilă Mihăilescu a murit

Antropologul şi profesorul Vintilă Mihăilescu, fost director al Muzeului Ţăranului Român, a încetat din viaţă la vârsta de 68 de ani, după o luptă îndelungată cu o boală grea.

Antropologul şi profesorul Vintilă Mihăilescu şi-a pierdut viaţa la vârsta de 68 de ani. El se lupta de mai multă vreme cu o boală grea, iar anul trecut fusese internat la un spital din Franţa. Anunţul morţii fostului director al MŢR a fost făcut de Scena9.

„Este o pierdere uriaşă pentru societatea pe care ne-a ajutat de atâtea ori s-o cunoaştem şi s-o înţelegem mai bine, mai atent, mai nuanţat. Multora dintre noi ne-a fost profesor, iar, datorită lui, antropologia a devenit în România ultimelor decenii un teren mult mai viu şi o unealtă mult mai întrebuinţată. Rămâne, însă, în urmă, o muncă uriaşă, pe care ne-a împărtăşit-o tuturor cu generozitate, şi pentru care îi suntem foarte recunoscători", se arată în mesajul postat de Scena9.

Autor, publicist, psihosociolog şi antropolog, Vintilă Mihăilescu a fost profesor universitar şi coordonator în cadrul Universităţii Bucureşti, dar şi al SNSPA. El a fost şi director al Muzeului Ţăranului Român.

Vintilă Mihăilescu a fost decorat de preşedintele României în 2006 pentru serviciile aduse culturii române, relatează Mediafax.v

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel