EXCLUSIV  Profesorul Teodorescu, veste tristă pentru PNL. Problema care va duce la pierdere de voturi

Florin Cîțu și Ludovic Orban / Foto PNL, arhivă
Florin Cîțu și Ludovic Orban / Foto PNL, arhivă

Profesorul Bogdan Teodorescu a vorbit la emisiunea 'Ce se întâmplă?' de la DCNewsTV, moderată de Răzvan Dumitrescu, despre criza de identitate a PNL.

Invitat la emisiunea 'Ce se întâmplă?' de la DCNewsTV, moderată de Răzvan Dumitrescu, profesorul Bogdan Teodorescu a vorbit, printre altele, și despre criza de identitate cu care se confruntă liberalii în această perioadă.

Profesorul Teodorescu a declarat că el vede partidele din România astfel: 'Partidele logice sunt UDMR, PSD și USR-PLUS. Acum, ajungem la o veste tristă. Un partid nelogic a devenit PNL.'

Vizavi de situația PNL, Bogdan Teodorescu a precizat că, în opinia sa, 'nu prea mai reprezintă pe nimeni. Ca să fiu corect, tinde să nu mai fie un partid reprezentativ.'

'Zona conservatoare începe să migreze atât spre PSD, cât și spre AUR' a adăugat profesorul, menționând totodată că 'zona cealaltă' se îndreaptă către USR-PLUS.

Orban, interesat de problemele naționale. Cîțu se îndreaptă spre zona progresistă

Profesorul Bogdan Teodorescu a povestit că a citit recent un articol despre 'tendințele din interiorul PNL, pe care le-am și văzut în discursurile publice.'

'Domnul Orban a devenit brusc interesat de probleme naționale fiindcă s-a prins că domnul Cîțu se îndreaptă spre zona progresistă, zona la modă în Vestul continentului.', a declarat Bogdan Teodorescu la DCNewsTV.

Riscul crizei de identitate, pierderea voturilor 

Din acest punct de vedere, susține profesorul, 'PNL se află într-o puternică și semnificativă criză de identitate care va duce, de fapt, la o desprindere a sa de necesitatea cetățeanului.

Cetățeanul dacă nu mai simte că este reprezentat într-un mod direct de un partid, începe ușor-ușor să nu se mai orienteze electoral spre el.'

VEZI ȘI: EXCLUSIV / Teodorescu, după liberarea lui Dragnea: Mesajul abandonat de PSD, CHEIA revenirii pe scena politică

Teodorescu: Orban are două puncte slabe

'Din punctul meu de vedere, dl Orban are două puncte slabe. Primul este că domnia sa a condus partidul care a pierdut alegerile. Primind 25%, el a primit din partea cetăţeanului României un vot de neîncredere. Era premier şi preşedinte al PNL. Nu e relevant că a demisionat din funcţia de prim-ministru, relevant e că cetăţeanul i-a transmis un mesaj domnului Orban. Ca urmare a unor jocuri de care nu are sens să pomenim acum, ei au revenit la putere. Poziţia sa în spaţiul public românesc a fost definită de pierderea alegerilor. 

Al doilea punct slab este negocierea Guvernului. În care există acel moment care va intra în cărţile de istorie. Dl Orban, pentru a-şi securiza poziţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, a renunţat la o sumă de ministere, unele considerate foarte importante de PNL, pe care le-a dat aliaţilor. Domnia sa are aceste două puncte slabe care îi sunt reproşate şi în gura mare şi în tăcere. Un om care a fost respins electoral are şanse mai mici să ducă partidul mai departe. Un om care s-a pus pe sine în faţa partidului este un om despre care organizaţia poate să aibă o părere proastă. Este partea vulnerabilă a domnului Orban', a spus Bogdan Teodorescu la DCNewsTV.

Cîţu, scutit de aceste vulnerabilităţi 

'Pe de altă parte, domnul Cîţu este scutit de aceste două vulnerabilităţi. Toată lumea poate avea vulnerabilităţi, dar nu le are pe acestea două. Se mai adaugă o realitate. Acel gest de demitere a lui Vlad Voiculescu a fost văzut de o parte dintre liberali ca un gest de revanşă', a mai punctat profesorul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel