Profesorul protestatar va picheta MEN. PIEDICI și în CAPITALĂ

Profesorul protestatar Aurel Dascălu vine la București pentru a protesta în fața Ministerului Educației Naționale (MEN).

Profesorul de limba română și de matematică Aurel Dascălu vine la București să protesteze în fața MEN.

Acesta se plânge de problemele întâmpinate cu obținerea autorizației pentru protest. „Primăria București are o manieră birocratică destul de complicată pentru a valida astfel de acțiuni. Cu alte cuvinte îți complică viața și-ți taie tot elanul de protest. Nu au dorit să mă autorizeze fără să mă prezint în fața unei comisii, după care urmează să încheiem un protocol care trebuie semnat personal. (...) Legea spune cu totul altceva! Trebuie să-i anunți cu trei zile înainte și atât, nu au niciun motiv să-ți respingă solicitarea. (...) Cu greu am reușit să vorbesc cu cineva, care nu a putut să-mi ofere un răspuns cert”, declară profesorul care, deși a protestat îndelung în fața Inspectoratului Școlar din Slatina, nu a reușit ce și-a propus.

„Am riscat și pe ultima sută de metri mi-am luat concediu fără plată și vin la București! Miercuri (05.04) am programată prima zi de protest, dar încă nu am autorizația”, anunță Aurel Dascălu.

 [citeste si]

Aurel Dascălu este profesor în judeţul Olt și protestează în fiecare miercuri, între orele 14.00 şi 16.00, în faţa sediului Inspectoratului Şcolar din Slatina, însoţit de cei doi copii ai săi şi de soţie, care este însărcinată.

Profesorul susține că nu se poate transfera la școala din satul natal din cauza unor condiții specifice și discriminatorii, care nu sunt legale, dar care sunt tolerate în peste jumătate din școlile din județul Olt și în foarte multe școli din București – conform surselor proprii. El este nemulţumit de atitudinea ISJ privind interpretarea metodologiei mişcării de personal. De asemenea, acuză și o lipsă de răspundere manifestată de Ministerul Educației.

Fiind profesor de limba română, dar deținând dublă specializare - și la matematică -, la două școli, respectiv din Spineni și Optași, Aurel Dascălu vrea să predea matematică la școala din satul natal, Poboru. Acesta susține că postul de matematică la acea școală era liber, fără condiții specifice, dar că anul acesta a fost blocat în mod deliberat, pentru „aranjamente”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel