EXCLUSIV  Profesorul Ioan Lascăr, trimis în judecată. Avocat: Acuzația NU are niciun suport probator

Prof. univ. dr. Ioan Lascăr a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru abuz în serviciu. DC News l-a contactat pe avocatul său, Cazacu, pentru un punct de vedere după comunicatul transmis de Direcția Națională Anticorupție.

Specialistul a explicat că respectiva înștiințare făcută de DNA are anumite probleme, deoarece nu cuprinde toate elementele din dosar.

"Comunicatul DNA este mult prea sec în a arăta exact ce există în dosar. Din punctul meu de vedere, este doar un comunicat de presă. Nu arată toate elementele care sunt în dosar. Acuzația nu are niciun suport probator, iar noi avem, până la această dată, garanțiile legale pentru a demonstra că domnul profesor Ioan Lascăr nu este vinovat de niciuna dintre acuzațiile care se rețin în sarcina sa. Alte comentarii nu pot face pentru că respectivul comunicat al DNA este extrem de sumar și nu arată nimic din ceea ce este în dosar", a spus avocatul în exclusivitate pentru DC News.

"Nimeni nu a specificat nimic despre poziția noastră, în apărare, în comunicatul DNA"

"Acuzația este nedovedită și nedreaptă față de un om care nu are a-și reproșa nimic, nici față de colegii lui și nici față de lege. Vom avea posibilitatea să ne apărăm în mod corespunzător. Nimeni nu a specificat nimic despre poziția noastră, în apărare, în comunicatul DNA. În acest dosar, poziția domnului profesor Ioan Lascăr este foarte fermă și nu există niciun fel de probă care să îi dovedească vinovăția. Acest lucru urmează să-l arătăm în fața judecătorului", a mai zis avocatul Cazacu.

[citeste si]

Alexandru Macovei, fost manager al Spitalului Clinic de Urgență Floreasca, și Ioan Lascăr, fost șef al Clinicii de Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă din cadrul aceleiași unități medicale, au fost trimiși în judecată de procurorii DNA pentru abuz în serviciu. Dosarul vizează o serie de nereguli înregistrate în legătură cu dotarea cu echipamente medicale a Secției de Arși. Comunicatul DNA poate fi consultat AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel