Profesorul care i-a dat lovitura lui Nicușor Dan: Cum poate fi salvat Bucureștiul?

Marian Preda
Marian Preda

După ce l-a atacat dur pe Nicușor Dan,  Președintele Senatului Universității din București, sociologul Marian Preda o ia acum în cătare pe Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Capitalei.

Acesta susține că Bucureștiul a fost dat pe tavă Gabrielei Firea.

"CUM POATE FI, TOTUȘI, SALVAT BUCUREȘTIUL?
Stând mai mult în concediu, la ea la țară, la Voluntari, la reședința Familiei Metropolitane, neobosindu-se măcar să participe la cele mai multe dezbateri, doamna Pandele-Firea-Metropolis va primi pe tavă Bucureștiul precum Irod capul Sfântului Ioan Botezătorul. (Cine sunt cei din spatele tronului Gabrielei, cei care fierb deja apa ca să-și facă piftie din coroana Bucureștiului, e o altă poveste.) Chiar dacă vorbim de orașul întemeiat de ciobanul Bucur, predarea sa pe tavă nu ține de vreun fatalism mioritic recent pentru că a fost implacabil decisă ”în primă instanță” când s-a făcut trocul privind alegerile într-un singur tur și definitiv când s-au stabilit strategiile și candidații partidelor auto-intitulate ”de dreapta”. De atunci a fost evident că Gabrielea Firea (sau orice alt candidat al PSD) va câștiga Bucureștiul. 

Și totuși, în aceste condiții vitrege, se mai poate face ceva, sau ne pierdem de tot cu Firea? 
Eu cred că ar mai rămâne câte ceva de făcut: dezavantajul Gabrielei Firea ține de faptul că va fi votată de o minoritate a minorității care va participa la vot, nu de majoritatea bucureștenilor. SUSȚINEREA MINORITARĂ A CANDIDATEI PSD POATE FI PERMANENTIZATĂ, INSTITUȚIONALIZATĂ, PRINTR-UN VOT ANTI-PSD LA CONSILIUL GENERAL ȘI LA SECTOARE. Fără o majoritate în Consiliul General, fără majorități în consiliile de sector și (eventual) fără câțiva primari de sector, Gabrielei Firea și PSD-ului le va fi mult mai greu.

PSD, Firea și cei din spatele lor nu vor putea face chiar ce vor în București dacă li se va aminti permanent (prin voturi ”împotrivă” în Consiliul General) că sunt minoritari în București și la sectoare. În plus, o poziție minoritară a PSD în Consiliu îi va forța să facă alianțe vizibile, nu doar de culise și atunci se va vedea cine dintre cei auto-intitulați anti-psdiști sunt cu adevărat așa.
Pentru asta, pentru a reduce dimensiunile pesedizării Bucureștiului, este nevoie, însă, de o participare masivă la vot a celor care susțin ”răul cel mai mic”, adică pe oricine altcineva decât PSD-ul!

Știu că este greu pentru oricine să meargă la vot fără a avea un candidat în care să creadă cu adevărat, dar trebuie să răspundem la aberația votului într-un singur tur votând inteligent, strategic, pentru a micșora proporțiile dezastrului și a pune bazele unei renașteri viitoare, nu abandonând în fața șmecheriilor sistemului.
DACĂ PSD PIERDE BĂTĂLIA PENTRU CONSILIUL GENERAL ȘI PENTRU UNELE SECTOARE, NU VA CÂȘTIGA CU ADEVĂRAT RĂZBOIUL PENTRU BUCUREȘTI!", scrie sociologul pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel