Profesorii, veste neașteptată înaintea noului an şcolar

Crişan Andreescu / 21 aug 2014 / 17:19 Salveaza PDF Comentarii

Remus Pricopie, ministrul Educației, a declarat, joi, la Suceava că se fac demersuri ca până la sfârşitul acestui an să poată fi daţi bani cadrelor didactice din preuniversitar pentru a-şi putea cumpăra cărţi şi pentru a participa la conferinţe,  sumele venind din fonduri europene.

Remus Pricopie a declarat, la festivitatea de deschidere a lucrărilor Congresului Asociaţiei Generale a Învăţătorilor din România, dar şi într-o conferinţă de presă, că Ministerul Educaţiei doreşte să reintroducă acel drept pe care l-au pierdut cadrele didactice, respectiv acordarea unei sume de bani, echivalentul a 100 de euro, pentru a-şi cumpăra materiale didactice.

Citește și: Câte vacanțe vor avea elevii în anul şcolar 2014-2015. Vezi structura anului școlar

 

remus Pricopie a spus că până la sfârşitul anului, printr-un proiect finanţat din fonduri structurale, se doreşte ca profesorii să poată primi o anumită sumă de bani pentru achiziţionarea de cărţi şi reviste, abonamente la diferite site-uri specializate sau reviste specializate, dar şi pentru participarea la conferinţe.

"Este un drept pe care l-au pierdut, pe care nu-l vom introduce în aceeaşi formă, pentru că întotdeauna mi s-a părut o formă rigidă. Eu sper ca din această toamnă, repet, de data aceasta folosind şi surse europene, adică fonduri structurale, profesorii să poată primi o anumită sumă de bani pentru a gestiona dezvoltarea lor profesională, care poate să însemne achiziţie de cărţi, achiziţie de reviste, abonamente la diferite site-uri specializate sau reviste specializate, participare la conferinţe", a spus Pricopie.

Citește și: Ministrul Educației: Elevii, evaluați din 2 în 2 ani, începând cu clasa a II-a

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27