Profesorii, veste neașteptată înaintea noului an şcolar

Remus Pricopie, ministrul Educației, a declarat, joi, la Suceava că se fac demersuri ca până la sfârşitul acestui an să poată fi daţi bani cadrelor didactice din preuniversitar pentru a-şi putea cumpăra cărţi şi pentru a participa la conferinţe,  sumele venind din fonduri europene.

Remus Pricopie a declarat, la festivitatea de deschidere a lucrărilor Congresului Asociaţiei Generale a Învăţătorilor din România, dar şi într-o conferinţă de presă, că Ministerul Educaţiei doreşte să reintroducă acel drept pe care l-au pierdut cadrele didactice, respectiv acordarea unei sume de bani, echivalentul a 100 de euro, pentru a-şi cumpăra materiale didactice.

Citește și: Câte vacanțe vor avea elevii în anul şcolar 2014-2015. Vezi structura anului școlar

remus Pricopie a spus că până la sfârşitul anului, printr-un proiect finanţat din fonduri structurale, se doreşte ca profesorii să poată primi o anumită sumă de bani pentru achiziţionarea de cărţi şi reviste, abonamente la diferite site-uri specializate sau reviste specializate, dar şi pentru participarea la conferinţe.

"Este un drept pe care l-au pierdut, pe care nu-l vom introduce în aceeaşi formă, pentru că întotdeauna mi s-a părut o formă rigidă. Eu sper ca din această toamnă, repet, de data aceasta folosind şi surse europene, adică fonduri structurale, profesorii să poată primi o anumită sumă de bani pentru a gestiona dezvoltarea lor profesională, care poate să însemne achiziţie de cărţi, achiziţie de reviste, abonamente la diferite site-uri specializate sau reviste specializate, participare la conferinţe", a spus Pricopie.

Citește și: Ministrul Educației: Elevii, evaluați din 2 în 2 ani, începând cu clasa a II-a

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel