Profesorii se revoltă înainte de începerea şcolii. "Pe noi nu ne întreabă nimic. MEN vrea rapoarte şi situaţii"

Cu doar patru săptămâni rămase până la începerea noului an şcolar, profesorii din ţară se revoltă şi spun că nu doar elevii au nevoie de laptopuri şi tablete pentru şcoala online. 

"Înțeleg că suntem în criză deja, dar vreau să știu în ce domenii de activitate angajatorul se bazează pe logistica angajatului. Măcelarul își aduce cuțitul propriu de acasă? Coafeza vine la serviciu cu peria ei de păr? It-iștii vin cu laptopul personal și achiziționează softurile și licențele din banii personali?

În învățământ, de când sunt eu, (mulți ani!????), am cumpărat din salariul de profesor calculatoare, imprimante, licențe software, hârtie, coli flip-chart, accesorii de birou, am multiplicat fișe de lucru pentru lucrul la clasă, am făcut cursuri de formare ca să-mi pot realiza în condiții decente orele. Colegii mei cred că pot adăuga și alte cheltuieli și înțeleg ce vreau să spun!", a scris Elena Cojocaru, o profesoară din Galaţi, pe Facebook. 

"MEN vrea doar situaţii şi rapoarte. Pe noi nu ne întreabă nimic"

"Ni se cere acum să facem lecții online. Ok! Cum? Cu ce? Pe noi, profesorii, ne întreabă cineva dacă avem tabletă sau calculator, dacă-l împărțim cu alți membri ai familiei, dacă stăm într-o garsonieră cu un copil mic și nu putem transmite live, că nu se poate!, dacă facem parte dintr-o categorie de risc și nu ne putem expune intrând în contact cu sute de elevi zilnic, dacă avem internet? Doar elevii trebuie protejați?

Doar situații și rapoarte cu elevi vrea MEN. Când pe MEN îl va interesa cum trăiește un debutant în învățământ care face naveta și cheltuiește pe materiale și laptop juma' din salariu, spre exemplu? Sau câți profesori au laptop? Știe ministerul că sunt colegi care încă scriu planificările de mână?

Am așteptat cuminte toată această perioadă o zi, o declarație sau o manifestare a preocupării pentru condiția profesorului din partea MEN! Nicio referire la asta.

Nici măcar una! Cred ca ne trebuie un Minister al profesorilor, fiindcă al "educației" nu-l mai reprezintă, l-a eliminat din ecuație și se preocupă doar de beneficiarii educației. Sindicatele, pe banii noștri create, pun problema siguranței on-line, a condițiilor de lucru și a salarizării personalului didactic? Că nu văd nicio manifestare clară și articulată!", a mai scris profesoara. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel