Urmărește emisiunea live


Profesorii intră în grevă. Marius Nistor: Le vom explica elevilor că trebuie să se lupte pentru drepturile lor

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Miercuri, profesorii intră în grevă de avertisment, pentru a atrage atenția asupra nerespectării legii în ceea ce privește majorările salariale.

Potrivit Antena 3, miercuri, 19 ianuarie 2021, profesorii vor intra în grevă, între orele 11:00 și 13:00. Aceștia sunt nemulțumiți de faptul că majorările salariale nu se aplică așa cum scrie în Lege. 

Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, a intervenit telefonic la Antena 3 și a vorbit despre greva profesorilor:

„Nu este vorba doar de personalul didactic de predare, ci vorbim și de personalul didactic auxiliar și cel nedidactic. Școlile nu pot funcționa la capacitate maximă și asigurăm condiții de sănătate a copiilor atâta vreme cât avem o resursă umană motivată și suficientă pe partea de personal didactic auxiliar și nedidactic. Pe baza referendumului declanșat de federațiile sindicale reprezentative, colegii noștri s-au pronunțat într-un procent de peste 70% pentru declanșarea grevei de avertisment.

Între orele 11:00 - 13:00, nu se vor desfășura activități specifice actului educațional, dar copiii vor fi supravegheați de către cadrele didactice, nedidactice și personalul auxiliar (...).

Vom face tot ceea ce depinde de noi ca siguranța elevilor să nu fie pusă în pericol (...). Elevii vor fi supravegheați în acel interval de timp și ne vom face datoria de supraveghetori. Se mai poate întâmpla un lucru foarte interesant, lansat de colegii noștri, pentru acei elevi care au capacitatea necesară de a înțelege demersul nostru, și sunt mulți care vor înțelege. Vom face o oră de educație civică, explicându-le clar că la un moment dat trebuie să te lupți pentru drepturile tale, să te lupți pentru respectarea legii într-o țară. Este halucinant că trebuie să te bați pentru respectarea legii“, a precizat, la Antena 3, Marius Nistor.

Angajaţii din învăţământ au protestat la Guvern faţă de neaplicarea prevederilor Legii salarizării

Cele trei federaţii sindicale din educaţie au organizat joi acţiuni de protest în faţa sediului Guvernului şi în faţa sediilor PSD şi PNL, pentru a transmite nemulţumirea angajaţilor din învăţământ faţă de faptul că Executivul nu a majorat salariile acestora conform legii 153/2017, potrivit unui comunicat remis miercuri de organizaţiile sindicale.

Acţiunile au fost organizate de Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Federaţia Sindicatelor din Educaţie (FSE) 'Spiru Haret' şi de Federaţia Naţională Sindicală 'Alma Mater', care reprezintă peste 300.000 de salariaţi din învăţământ. 'Reamintim reprezentanţilor Guvernului României şi partidelor politice că personalul didactic trebuia să beneficieze de salariile prevăzute de Legea-cadru nr. 153/2017 începând cu luna septembrie 2020 (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel