Profesorii, uitaţi atunci când vine vorba de vaccinarea împotriva Covid-19. UNICEF, semnal de alarmă

Cadrele didactice ar trebui să aibă prioritate la vaccinarea împotriva COVID-19, transmite directorul executiv al UNICEF, Henrietta Fore. Semnalul de alarmă vine în contextul în care, în România, profesorii par a fi neglijaţi de către autorităţi atunci când vine vorba despre lista de priorităţi la vaccinarea împotriva Covid-19, asta poate şi pentru că ei acum sunt obligaţi să facă lecţiile online, fără o interacţiune directă cu elevii. 

„Pandemia de COVID-19 a perturbat educația copiilor din lumea întreagă. Vaccinarea cadrelor didactice reprezintă un pas important spre revenirea la normal în educație. 

La apogeul lor, la finalul lunii aprilie 2020, deciziile de a închide școlile la nivel național au perturbat învățarea pentru aproape 90% dintre elevii lumii. Cu toate că procentul a scăzut de atunci, se presupune în continuare, în mod nefondat, că închiderea școlilor poate încetini răspândirea bolii, în ciuda dovezilor tot mai numeroase care arată că școlile nu se numără printre principalele mijloace de transmitere comunitară. Prin urmare, odată cu creșterea vertiginoasă a numărului de cazuri în multe țări din lume, comunitățile recurg din nou la închiderea școlilor. La 1 decembrie, sălile de curs sunt închise pentru aproape unu din cinci elevi, adică pentru 320 de milioane de copii la nivel mondial.

UNICEF face apel ca, la administrarea vaccinului împotriva COVID-19, cadrele didactice să aibă prioritate, după vaccinarea personalului medical din prima linie și a categoriilor cu risc crescut. Acest lucru va permite protejarea cadrelor didactice împotriva virusului pentru a putea preda în clase și, în consecință, pentru a păstra școlile deschise.

Deciziile privind distribuirea vaccinurilor aparțin guvernelor, însă întreruperea sau perturbarea prelungită a educației are consecințe profunde, în special pentru copiii cei mai vulnerabili. Cu cât este mai lungă perioada în care copiii nu merg la școală, cu atât sunt mai mici șansele ca aceștia să reia școala și cu atât le este mai dificil părinților lor să se întoarcă la muncă.

Acestea sunt decizii dificile care obligă la compromisuri dificile. Însă ce nu ar trebui să fie dificilă este decizia de a face tot ce ne stă în putință pentru a apăra viitorul următoarei generații. Un prim pas în acest sens este protejarea celor care le deschid drumul spre viitor”, se arată în mesajul transmis de către directorul executiv al UNICEF, Henrietta Fore.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel