Profesori de la şcoli româneşti din Ungaria, specializaţi în unităţi de învăţământ din Arad

Mai mulţi profesori de la şcoli cu predare în limba română din Ungaria sunt specializaţi la unităţi de învăţământ din municipiul Arad, unde asistă la ore pentru a se familiariza cu metodele şi instrumentele de lucru aplicate în sistemul şcolar din România.

Cursul pentru profesorii care predau limba română în Ungaria este organizat de Autoguvernarea pe Ţară a Românilor din Ungaria (ATRU) şi Universitatea "Aurel Vlaicu" Arad.

Reprezentanţii universităţii au declarat luni că la curs participă 12 cadre didactice de la şcoli primare, gimnaziale, licee şi facultăţi din Ungaria, care vor urma 40 de ore de perfecţionare. Ei vor asista la ore la câteva unităţi de învăţământ din municipiul Arad, pentru a se familiariza cu metodele şi instrumentele de lucru aplicate în sistemul educaţional din ţara noastră. 

În ultimii ani, au mai avut loc astfel de cursuri, iar peste 100 de cadre didactice din Ungaria au fost perfecţionate în Arad.

"Le mulţumesc colegilor mei din preuniversitar pentru sprijinul de care am beneficiat în aceste proiecte. Implicarea lor şi ajutorul efectiv acordat colegilor din Ungaria, în fiecare unitate de învăţământ, asigură succesul programului, care este foarte important pentru comunitatea românească din Ungaria", a declarat rectorul Universităţii "Aurel Vlaicu", Ramona Lile.

Conform estimărilor ATRU, comunitatea românilor din Ungaria este formată din 25.000 de persoane, cele mai multe locuind în judeţele Csongrad, Bekes şi Hajdu-Bihor, aflate la graniţa cu România. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel