Profesor universitar, CONDAMNAT pentru mită

Un profesor universitar din cadrul Universităţii de Petrol şi Gaze (UPG) Ploieşti a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru luare de mită în formă continuată, el fiind prins în flagrant după ce a luat bani de la studenţi.

Astfel, conform portalului instanţelor de judecată, Tribunalul Prahova l-a condamnat, luni, la trei ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată, faptă din perioada 17.09.2015- 05.09.2016, instanţa dispunând suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe un termen de trei ani.

De asemenea, pe o perioadă de trei ani de la rămânerea definitivă a hotărârii, inculpatul are interdicţia de a-şi exercita profesia de cadru didactic, de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat.

Tribunalul Prahova a dispus confiscarea de la inculpat a sumei de 44.140 lei, obligându-l pe acesta la plata sumei de 11.000 lei reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat, notează Agerpres. Decizia poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel