Profesor, mărturii inedite despre doctoratul lui Kovesi

Profesorul universitar Dorin Isoc a afirmat, la ”Sinteza Zilei”, că GRAUR are ca principală preocupare plagiatul din 2016. 

Asociația a identificat până acum 328 de plagiate. Profesorul Dorin Isoc s-a pronunţat asupra tezei de doctorat a şefei DNA. 

Cadru didactic la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, profesorul Isoc a susținut că a ajuns la teza de doctorat a Laurei Codruța Kovesi după apariția în presă a primelor informații despre această lucrare, pe site-ul Grupului de Investigații Politice.

"Noi am urmat procedura legală prin care am cerut universității care a dat titlul să intervină, să facă ancheta și să ridice titlul. În paralel am anunțat ministerul. Dacă noi am îndreptat documentul către minister, iar ministerul găsește că nu poate rezolva problema, este obligat de lege să redirecționze spre acel organ care poate să intervină", a spus profesorul Dorin Isoc.

Cei mai mulți plagiatori, profesorii

Până acum, asociația a identificat 328 de plagiate, din care majoritatea aparțin profesorilor universitari. 

"Nu e vorba numai de doctorate, ci de lucrări plagiate. Școala românească are un dispreț profund față de creația intelectuală. Nu se face nimic în școală ca să se completeze noțiunea de proprietate din Constituție cu proprietatea intelectuală. (...) Plagiatele acestea lovesc în creativitatea tineretului, a părții active. Cine e de vină? Școala și Ministerul Educației. Să ne amintim că miniștrii Educației au cerut profesorilor să publice cărți ca să poată promova. Statistic, doar 10 la sută dintr-o populație e creativă. (...) Pe colegii mei eu nu îi consider atât de vinovați cât îi consider pe miniștri", a spus profesorul Isoc, la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel