Urmărește emisiunea live


"Profesor de laptop", strigăt de ajutor... inedit către elevii din şcoala online. Mesaj răvăşitor

Alina Zugravu, profesor la Liceul Teoretic Mihail Kogălniceanu din Constanţa, a lansat o scrisoare deschisă pentru toţi elevii care sunt nevoiţi să înveţe în regim online în această perioadă. 

"Dragul meu elev,

Stau în fața unui laptop pentru tine. Pentru că asta mi-e menirea (sunt și plătită pentru asta ce-i drept, dar să știi c-am depus ceva efort până la primul salariu și încă ceva până la cel prezent). Și ce crezi? Nu m-a învățat nimeni să fiu profesor la laptop. Dar tu mă cunoști destul de bine și știi că mă adaptez la orice situație. M-am adaptat și încă ...foarte bine, zic eu, și încă mai lucrez la asta. Am făcut și cursuri, o mulțime, pentru tine, pentru că am fost eu desemnată să-ți fiu mentor în pandemie.

Nu te da bătut! Oricât de multe ori vei auzi că școala de acasă nu e școală, tu știi că ESTE. ..pentru că jumătate din școala ta o reprezint eu, nu clădirea, pentru că îți dai și tu silința să fie. Tu la școală mă așteptai pe mine pentru a te instrui dar mă poți vedea și auzi acasă la tine, în fiecare dimineață. Nu te pot lăsa să te joci cu colegii, dar o facem împreună deocamdată, chiar dacă doar virtual. Dacă vei înțelege că și asta e o școală, vei face față!

Ți-am spus de multe ori că înveți pentru tine. Acum știi ce zic, nu? Eu nu-ți văd fițuica lipită de perete, nu-ți văd mereu pupilele urmărind rânduri (nu mereu), nu-ți pot da autodictare, nu aud tot timpul tastele calculatorului la matematică, dar să știi că mi-e de ajuns să-ți văd chipul și să-ți aud glasul. Dacă înțelegi că eu nu sunt în fața ta pentru a te judeca ci pentru a te ajuta, vei folosi acest timp în favoarea ta.", a scris profesoara pe Facebook. 

Profesorii, strigăt de ajutor... inedit

"Am și eu nevoie însă de ajutorul tău: Arată-ți mereu chipul gingaș pentru a-mi da energie, Zâmbește cum o făceai mereu la glumele mele, Poți râde în hohote dacă vrei. Și să știi că nu m-am apucat de practici oculte atunci când întreb " Ești aici cu noi?". Poți fi cu gândul la clasă și în confortul de acasă. Știu că te mai enervează cei care se joacă prin preajma ta în cameră, dar asta-i situația...unii o fac și la școală , în clasă.

Bucură-te că nu trebuie să mai porți mască în timp ce scrii și nu te mai poți plânge că nu vezi fișa din cauza măștii sau că nu-ți poți sufla năsucul din cauza ei. Acum poți să bei câtă apă vrei fără să lipești sticla de mască, din neatenție. Poți respira și aer curat dacă deschizi larg fereastra. Hai, că nu este așa rău, nu? Eu nu vreau să te prind pe picior greșit, Vreau să te mențin în forma intelectuală de la școală, Vreau să te ajut să îți formezi o cultură generală,

Dragul meu elev, nu lăsa garda jos și va fi bine!

Dar știi de ce mă pot plânge și mi-e mai tare dor? De îmbrățișări! Nu am învățat la niciun curs cum vom putea face asta și nici nu ne-a spus nimeni când, dar noi știm că va veni momentul și ne vom îmbrățișa. Pentru acel moment facem eforturi cu toții!
Sfidez distanța socială și îți trimit o îmbrățișare virtuală! 

Cu dor, profesor la laptop, Alina Z.", a conchis Alina Zugravu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel