Profesor de la Facultatea de Farmacie de la Universitatea "Ovidius", trimis în judecată de DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatei Gabriela Lilios, conferenţiar la Universitatea „Ovidius", cu privire la săvârșirea infracțiunilor de influențare a declarațiilor şi instigare la favorizarea făptuitorului.

Potrivit procurorilor, în perioada octombrie 2015 – iunie 2016, Gabriela Lilios, cadru universitar în cadrul facultății de Farmacie din cadrul Universității „Ovidius" Constanța, prin corupere, atât direct cât și printr-un intermediar, a determinat o persoană să facă afirmații mincinoase, contrare adevărului, cu ocazia audierii sale în calitate de martor în dosarul nr. 1081/118/2015, privind pe inculpații Gheorghe Țarălungă și Evangelos Faloutsos, aflat pe rolul Tribunalului Constanța, scrie Cuget Liber.

Prin rechizitoriul întocmit de procurori, Gheorghe Țarălungă a fost trimis în judecată pentru infracțiuni de luare de mită, săvârșite în calitate de profesor universitar la Facultatea de Farmacie din cadrul Universității Ovidius Constanța. În schimbul acestui „serviciu", Gabriela Lilios i-a promis persoanei respective că o va ajuta să promoveze atât examenele restante cât și examenul de licență în cadrul Universității „Ovidius" Constanța – Facultatea de Farmacie.

Declarația persoanei respective, dată în cadrul ședinței publice din data de 17 august 2016, a fost contrară propriilor afirmații făcute în cursul urmăririi penale și aspectelor pe care acesta le cunoștea, avea scopul vădit de a îngreuna aflarea adevărului, tragerea la răspundere penală și de a induce în eroare instanța de judecată, toate aceste împrejurări fiind de natură a ușura situația juridică a inculpatului Țarălungă Gheorghe. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel