O profesoară româncă din Marea Britanie explică cum s-au deschis şcolile. "Reguli prea generale. Şcoala şi-a făcut propriul sistem"

Alexandra Văcăroiu, profesor de artă şi fotografie la un liceu din Londra, explică cum s-au redeschis şcolile în Marea Britanie, dar şi cum regulile impuse de autorităţi au fost mult prea generale. 

"Liceul unde lucrez s-a redeschis din 2 septembrie pentru toți profesorii, iar elevii au venit treptat de pe 4 septembrie (clasele a 7-a și a 11-a) și 5 septembrie (clasele a 8-a și a 9-a). Școala a fost deschisă tot timpul pentru copiii celor din prima linie.

Mă așteptam ca înainte să înceapă școala să fie pus la punct un program clar, prin care atât noi, cât și elevii să fim în siguranță și protejați. Ne era tuturor teamă că putem lua virusul și da mai departe celor care au complicații de sănătate sau celor mai vârstnici, fără să știm, ne era teamă de faptul că elevii nu vor respecta noile reguli și că totul va fi un haos.

Există și acum destul de multă furie la adresa guvernului, care ne-a băgat la înaintare fără un plan bine structurat și pus la punct pentru fiecare materie în parte. Regulile sunt generale și nu există nimic legat de cum să facem cu caietele, când le corectăm, dacă le atingem noi la fiecare oră. Cel mai curios aspect pentru mine este faptul că măștile nu sunt obligatorii pentru nimeni în școală. Eu și încă trei profesori suntem singurii care purtăm constant vizieră sau mască, iar printre elevi, dacă sunt 3-4 într-o clasă…", a scris aceasta, conform Edupedu.ro. 

Organizare pe "bule"

"Școala mea s-a organizat foarte bine, totuși. Am reușit să avem un sistem al nostru prin care ne-am clarificat cum facem cu distanța fizică la ore, cu corectatul, cu ședințele în general, cu feedback-ul. Schimbări legate de cum funcționează lucrurile există mereu și primim directive noi pe email sau în ședințe.

La noi în școală s-au organizat în felul următor: fiecare clasă este într-un bubble (“bulă”). Elevii sosesc în momente diferite, astfel încât să nu interacționeze cu alți ani. Pauzele și orele sunt diferite pentru fiecare an, iar spațiul de joacă și cel în care pot sta sunt unele clar delimitate, din care nu pot ieși decât pentru toaletă sau prânz. Nu au voie să interacționeze cu ceilalți ani și cu celelalte grupuri decât dacă păstrează distanța socială. La intrare, în fiecare clasă, există un suport de dezinfectant pe care sunt obligați să îl folosească înainte de fiecare oră, înainte de a intra în clasă.

Profesorii trebuie să stea la distanță și au un culoar central, în clasa lor, unde se mișcă pentru a verifica ce au facut elevii. Cărțile le așezăm pe fiecare rând și se dau din mână în mână, iar la sfârșit se lasă în cutie exact la fel, sau individual daca trebuie să părăsească sala de clasă. Nu au voie să plece din sală sau să se miște din scaun. În afară de materiile specifice (artă, sport), celelalte materii sunt predate în aceleași clase. Asta înseamnă că cei din clasa a 7-a rămân mereu în cele 7 clase ale lor de la parter, cei de a 8-a sus în camerele care încep cu M și tot așa.", a mai scris Alexandra Văcăroiu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel