Profesoară, în cursa pentru premiul Global Teacher, echivalentul Premiului Nobel în educație

Suzy Manuela Prajea este primul cadru didactic din România nominalizat pentru premiul Global Teacher, echivalentul Premiului Nobel în educație.

Ajuns la a doua ediție, premiul în valoare de 1 milion de dolari este oferit de Fundația Varkey, fiind considerat un "Nobel al învățământului", la inițiativa șeicului Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vicepreședintele Emiratelor Arabe Unite.

Suzy Manuela Prajea este doctor în matematică, directorul Colegiului Național "Traian", din Drobeta Turnu Severin și are, alături de elevii săi, peste 600 de premii județene, naționale și internaționale. Mulți dintre foștii săi elevi sunt studenți ai unor universități de prestigiu din întreaga lume.

O puteți sprijini pe Twitter distribuindu-i postările, de pe contul @ManuelaPrajea, folosind #teachersmatter.

"Sunt mulți profesori de valoare în țară... Anul acesta au fost 8.000 de aplicanți. Selecția a fost foarte riguroasă. Cei 10 finaliști sunt cunoscuți, numai că sunt anunțați la începutul lunii februarie. Toți profesorii au o poveste. Ei sunt anunțați atunci pentru a valorifica pe cei 50, pentru a le face cunoscute poveștile, este o inițiativă minunată. Am aplicat cu încredere" a spus Manuela Prajea la Q&A, scrie Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel