Profesoară de matematică, LOVITURĂ pentru ora de religie

O profesoară de matematică din Buzău a solicitat CNA să retragă recomandarea pe care a făcut-o posturilor TV de a difuza spoturi de promovare a orei de religie în şcoli, susţinând că mesajul de la final, potrivit căruia ora s-ar desfiinţa dacă nu se înscriu copii, este fals.

Monica Mocanu predă matematica la un liceu tehnologic din municipiul Buzău. Ea a sesizat CNA după ce a văzut pe postul public de televiziune un spot prin care părinţii erau îndemnaţi să şi înscrie copiii la ora de religie, în caz contrar materia urmând a fi scoasă din orarul copiilor.

Iată solicitarea profesoarei de matematică:

Buna ziua, stimata doamna Laura Georgescu, stimati membri ai CNA,

Va solicit prin prezenta sa puneti pe ordinea de zi a sedintei din 5 Martie 2015 solicitarea de retragere a recomandarii pentru campania asociatiei "parinti pentru ora de religie" pentru motivele pe care le semnalez mai jos, de abuz de incredere din partea asociatiei.

Cred ca institutia dumneavoastra poate sa isi recupereze astfel imaginea de institutie credibila, dand un mesaj responsabil.

Va multumesc, am trimis si pe formularul oficial aceasta sesizare. Voi anunta si public faptul ca am facut aceasta solicitare.
Monica Mocanu.

Stimate Consiliu National al Audiovizualului,

Va sesizez in regim de urgenta o situatie referitoare la spotul promotional transmis pe TVR1 in seara zilei de 4 martie 2015 (la finalul emisiunii "Vorbeste liber", aprox ora 21.50) in campania pe care ati recomandat-o spre a fi difuzata in aceasta perioada referitoare la ora de religie. Mesajul textual de la finalul spotului este "inscrie-ti copilul pana la 6 martie la ora de religie sau ora se va desfiinta".

Mesajul este fals factual si manipulator. In primul rand pentru ca ora de religie va fi in continuare in oferta obligatorie a scolilor, conform Constitutiei Romaniei si Legii educatiei nationale. In plus, nu doar ca informatia falsa induce in eroare publicul intr-o chestiune sensibila, dar manipuleaza in interesul particular al unei parti implicate, nerespectand in felul asta codul de reglementare al continutului audiovizual pe care dvs il aplicati in aceasta cauza (articolul 141 din regulamentul CNA care permite campaniile noncomerciale).

Va solicit in consecinta luarea unei pozitii si retragerea recomandarii adresata televiziunilor pentru aceasta campanie, in conditiile in care asociatia "Parinti pentru ora de religie" utilizeaza abuziv increderea dvs.

Va multumesc pentru raspuns si pentru respectarea standardelor pentru care sunteti investiti.

"Răspunsul" CNA

Solicitarea nu a fost discutată în ședința din 5 martie, a CNA, care s-a terminat oricum înainte de vreme, deoarece forul a rămas făra cvorum de ședință la prânz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel