EXCLUSIV  Prof.dr.ing. Anton Hadăr: Vlad Voiculescu ar trebui, ca să înlăture orice urme de suspiciune, să arate diploma de licență

Vlad Voiculescu și-a făcut publică diploma de studii / Colaj +Foto Facebook Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu și-a făcut publică diploma de studii / Colaj +Foto Facebook Vlad Voiculescu

Prof.dr.ing. Anton Hadăr a pus punctul pe i după controversele din jurul studiilor superioare ale ministrului Vlad Voiculescu. 

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a publicat pe Facebook, marți seară, după speculațiile din spațiul public cum că i-ar lipsi studiile superioare, diploma eliberată de Vienna University of Economics and Bussiness din Austria. Totodată, ministrul a publicat și un atestat privind echivalarea diplomei din Viena cu o diplomă de master în domeniul administrarea afacerilor, specializarea administrarea afacerilor.

Și totuși, deși și-a publicat diploma de studii eliberată de Vienna University of Economics and Business ce se echivalează cu o diplomă de master (ciclul II), au apărut întrebări de tipul „Poți face master dacă n-ai licență?”, ținând seamă de alte zvonuri. 

„Linia clasică”, licență-masterat-doctorat 

Prof.dr.ing. Anton Hadăr a explicat pentru DC News că „la nivelul Uniunii Europene, nu există decât succesiunea licență-masterat-doctorat. Ca să faci masterat îți trebuie licență, ca să faci doctorat îți trebuie licență și masterat.”

„În aceste condiții, domnul ministru ar trebui, ca să înlăture orice urme de suspiciune, să arate diploma de licență. În momentul acela, toate aceste suspiciuni dispar”, a completat Anton Hadăr, subliniind că „dacă ar arăta diploma, în cinci minute s-ar lua totul de pe umerii lui”.

„Eu nu știu dacă există la nivel mondial o instituție de învățământ superior care să-ți acorde direct diploma de masterat, fără să ai licență. Pot fi realizate niște cursuri într-o instituție de învățământ superior care să aibă un caracter parțial de învățământ superior, dar nu se urmărește linia clasică.”, a mai spus liderul Federației Sindicale Alma Mater. 

Liderul Federației Sindicale Alma Mater, Anton Hadăr, a amintit și procedurile pentru echivalarea unei diplome de la o instituție de învățământ din străinătate. Lucru de care, de altfel, a ținut cont marți seară ministrul Vlad Voiculescu. 

„Atestatul cuprinde și ciclul de licență”

Documentul de atestare publicat de Vlad Voiculescu are sigla Centrului Naţional de Recunoaştere şi Echivalare a Diplomelor din cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale şi a fost eliberat de directorul Gabriela Marilena Leţcai, în ianuarie 2016.

În baza O.M.E.C.Ş. nr. 5269/2015 şi a avizului de legalitate nr. 1138 acordat de către Direcţia Generală Juridic la data de 15.01.2016, se atestă că diploma de studii, eliberată de Vienna University of Economics and Business, Republica Austria, la data de 04.10.2011, domnului Vasile-Voiculescu Vlad, se echivalează cu diplomă de master (ciclul II) în domeniul administrarea afacerilor, specializarea administrarea afacerilor. Prezentul atestat cuprinde şi ciclul de licenţă pentru care nu i s-a eliberat o diplomă distinctă, conferă aceleaşi drepturi cu absolvenţii instituţiilor de învăţământ superior similare, acreditate, din România şi este valabil cu prezentarea diplomei menţionate mai sus în original, se arată în documentul de atestare.

Pe de altă parte, spune Anton Hadăr, „domnul ministru nu este obligat să aibă studii superioare. Știu că aici lucrurile sunt clare: În fruntea Ministerelor sunt persoane din spectrul politic și nu e obligatoriu să aibă studii superioare. 

Iată documentele publicate de Vlad Voiculescu 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel