Prof. Ciurea: Sunt impresionat de efortul românilor. Felicitări!

Foto Facebook / Vlad Ciurea
Foto Facebook / Vlad Ciurea

Neurochirurgul Vlad Ciurea este impresionat de efortul românilor de a-i ajuta pe refugiații din Ucraina.

„Un gând bun pentru toate doamnele și domnișoarele, de 1 Martie! Iată că trăim vremuri tulburi, dar resursele de omenie nu se epuizează. Sunt impresionat de efortul românilor de a-i ajuta pe refugiații din Ucraina. Acest spirit de solidaritate este extraordinar. Felicitări tuturor!”, a scris neurochirurgul Vlad Ciurea pe contul de Facebook, unde a postat și o imagine cu ghiocei, „pe cât de delicați, pe atât de puternici! Răzbat prin pământul rece, suportă zăpada, gerul, nu se dau bătuți, pentru că au o misiune: de a ne vesti primăvara! Sunt admirabili!”

„Vă doresc o primăvară cu pace, speranță și sănătate!”, a transmis Vlad Ciurea.

Vezi și: Alimentele care ne apără de Alzheimer și demență. Prof. Ciurea publică lista

Neurochirurgul Vlad Ciurea a explicat de ce e important să mâncăm nuci, spanac, avocado sau alune.

„Cele cinci vitamine pentru creier:

- Vitamina A  (morcov) 

- Vitamina C (citrice)

- Vitamina K (legumele verzi, care ne ajută să avem tonicitatea vaselor) 

- Vitamina D (gălbenuș de ou) 

- Vitamina E (nuci, spanac, avocado, semințe, alune – împiedică formarea de plăci care blochează stimulul nervos și ne apără de demență și Alzheimer)”, a transmis neurochirurgul Vlad Ciurea, doctor în ştiinţe medicale şi profesor universitar, pe contul său de Facebook.

„Cele cinci vitamine contribuie la formarea transmisiei nervoase. Degeaba neuronii mei sunt buni dacă transmisia nervoasă este proastă”, a subliniat Vlad Ciurea.

Neurochirurgul Alexandru-Vlad Ciurea a vorbit despre trei elemente care sunt esențiale pentru buna funcționare a creierului.

„Trei elemente sunt esențiale pentru buna funcționare a creierului. Și ele nu costă nimic. Am să o spun mereu și mereu: apă, oxigen, odihnă.

Apa ajută sistemul vascular, curăță „deșeurile”, îmbunătățește starea celulelor, reglează temperatura și de aici efectele pozitive: îmbunătățește memoria, atenția, revigorează întregul organism. Dimineața, când ne trezim, recomand să bem două pahare cu apă. Este „combustibilul” de care avem nevoie pentru a funcționa optim.

Oxigenul. Creierul are nevoie de o cantitate mare de energie, iar aceasta este generată de procese consumatoare de oxigen. Recomand ca dimineața să ținem ferestrele deschise. Pentru că nivelul de poluare din orașe este mai scăzut la primele ore. Recomand de asemenea plimbări în parc. 

Odihna este crucială. NIMIC nu odihnește creierul mai bine decât somnul. Recomand ca ora de culcare ora 22.00, cel târziu. Fără televizor, telefon, tablete etc. Toate acestea ne sunt la îndemână. Depinde de noi să ne protejăm, să avem grijă de sănătatea noastră. Pentru că altfel vom depinde de alții!”, a precizat pe Facebook neurochirurgul Vlad Ciurea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel