"Produs în România", ILEGAL la raft. Adrian Rădulescu EXPLICĂ. "Ne-au spus CLAR"

Adrian Rădulescu a explicat pe înțelesul tuturor de ce au fost interzise cuvintele "Produs în România".

Adrian Rădulescu, președintele Asociației Fermierilor din România și fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii, a explicat în direct la B1 TV de ce au fost interzise cuvintele "Produs în România" pe rafturile din magazinele din țară. 

"Pe înțelesul tuturor, explic în 30 de secunde. Am făcut o lege care era normal să fie pentru producția românescă și pentru produsul românesc. Bruxelles, în momentul în care a văzut-o, a citit-o și a spus foarte clar: Ilegal pentru România dacă nu modificați și ne-a spus să scoatem pe rând. Scoateți produs românesc, scoateți filieră scurtă, scoateți, scoateți, scoateți, scoateți, pentru că altfel intrați în ilegalitate.

Când a fost totul scos, a zis: acum gata, puteți să o promulgați (n.r. legea). Am discutat cu domnul Stănescu, președintele comisiei de Agricultură și mi-a spus foarte clar că au fost obligați de Comisia Europeană să facă chestiunea asta pentru că altfel ne amendau de ne mergeau fulgii. Pentru neconformitatea unor lucruri, ei lucrează la o nouă lege în care să pună lucrurile într-o altă scară. Dacă nu schimbam, primeam niște amenzi usturătoare. Ni s-a dat dispoziție!", a declarat Adrian Rădulescu.

"În România trebuie produse tot ale lor, nu ale noastre. Noi suntem piață de desfacere"

"Din experiența mea cu Bruxelles, cu Bruxelles nu se negociază. La Bruxelles trimiți legea și el îți spune: cu asta nu sunt de acord, faci așa, faci așa. Nu e bine, e încălcare a legii, așa se negociază cu Bruxelles. Ei sunt naționaliști, ei știu ce se întâmplă în Europa, vrea produs franțuzesc, vrea produs german, italian, iar în România trebuie produse tot ale lor, nu ale noastre, pentru că noi suntem piață de desfacere. De asta ne-au luat lângă ei, nu că suntem frumoși, deștepți și că aveau nevoie de noi pentru altceva decât piața de consum", a mai spus Adrian Rădulescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel