Producătorul Gibson încearcă să evite dezastrul. A fabricat chitare pentru Elvis Presley și John Lennon

 Celebrul producător de chitare Gibson, ale cărui instrumente au trecut prin mâinile unor artişti celebri precum John Lennon şi Elvis Presley, se confruntă cu mari dificultăţi financiare şi încearcă din răsputeri să evite plasarea sub incidenţa legii falimentului, informează AFP. 

Cu sediul în Nashville, în Tennessee, legendara companie americană a angajat luni un nou director financiar, Benson Woo, pentru a încerca să se salveze de la faliment, întrucât a acumulat foarte multe datorii. 

Gibson Brands, care comercializează şi sisteme audio pentru publicul larg şi pentru profesionişti, colaborează în prezent cu o bancă de afaceri pentru a stabili un plan de refinanţare a datoriei sale, a precizat compania americană într-un comunicat. 

Datorie uriașă 

Potrivit Nashville Post, grupul trebuie să plătească 375 de milioane de dolari la începutul lunii august, la scadenţa obligaţiunilor pe care le-a contractat. 

"Deşi segmentele 'instrumente muzicale' şi 'sisteme audio profesionale' sunt rentabile şi în creştere, ele se află în continuare sub nivelul din urmă cu câţiva ani", a explicat în acelaşi comunicat CEO-ul companiei, Henry Juszkiewicz, care încearcă în acelaşi timp să relanseze brandul printr-o examinare completă a bugetului şi strategiei acestuia. 

Gibson continuă să îşi recentreze "marca sa audio pentru publicul larg, Philips, pentru produse care prezintă cel mai mare potenţial de creştere", încercând în acelaşi timp "să elimine segmentele care nu se ridică la înălţimea aşteptărilor", a explicat CEO-ul companiei, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel