Producătorul de prezervative cu fața lui Putin a câștigat un dosar la CEDO împotriva Georgiei

Sursă foto: Deschide.md
Sursă foto: Deschide.md

Un producător de prezervative a fost amendat pe motiv de publicitate lipsită de etică.

Producătorul de prezervative Aiisa, cunoscut pentru fața președintelui rus Vladimir Putin pe ambalaje, a câștigat o dispută cu autoritățile georgiene la Strasbourg pentru un caz de publicitate lipsită de etică.

Conducerea companiei a intentat un proces la Curtea Europeană a Drepturilor Omului în 2018. Acesta a contestat o amendă de 500 lari georgieni (cca 160 dolari) impusă de o instanță georgiană, care considera că imaginile istorice și religioase de pe ambalajele prezervativelor încălcau principiile morale. Printre desenele produselor acestei companii există și imagini politice, inclusiv chipurile lui Vladimir Putin și Iosif Stalin, precizează Deschide.md.

CEDO a considerat că statul georgian a încălcat articolul 10 din Convenția privind drepturile omului, potrivit căruia „toată lumea are libertatea de exprimare”. „Acest drept implică libertatea unei persoane de a avea propriile opinii, de a primi și disemina informații sau idei fără interferențe din partea autorităților și indiferent de frontierele de stat”, se arată în document, trasnmite eurointegration.com.ua. 

Legătura dintre mască și prezervative. SINGURUL loc unde aproape toată lumea lasă garda jos, PERICOL TOTAL

Suntem foarte riguroși când suntem cu străinii. Purtăm mască atunci când suntem cu oameni pe care nu-i cunoaștem personal. Dar când mergem la neamuri - la bunici, părinți, veri, surori, frați etc - aproape toți renunțăm la mască. Paradoxul este că deși pe cei dragi ar trebui să-i protejăm cel mai mult, realitatea este că fix cu străinii suntem practic mai protectivi. 

E ca la prezervative. La fel. Câți oameni folosesc prezervativele în cuplu, în relațiile lor stabile? Nu prea mulți. Vin cu motive aberante de genul: ”mă irită latexul, îmi scade apetitul, nu poate avea vreo boală dacă suntem într-o relație de atâta timp”. Motive similare sunt și la mască: ”nu mai pot respira”. Da, fix hârtia aia te ucide. La fel cum te ucide și latexul. Iar motivul cu ”nu poate avea vreo boală dacă suntem într-o relație de atâta timp” e ca la Covid-19: ”nu poate fi infectat cu noul coronavirus că e de-al meu, știu că se spală pe mâini”. 

Revenind. Dacă au contact sexual cu persoane pe care nu le cunosc atât de bine își pun imediat prezervativul. Așa și cu masca. Cu străinii o punem, cu cei dragi nu. Cu străinii respectăm toate măsurile de protecție. Cu cei dragi nu.

Și ne mai mirăm că bunicul a făcut Covid-19 deși ”nu a fost decât la supermarket, s-a spălat pe mâini, a purtat mască, s-a distanțat fizic de vecinul Gigel”, dar nu cumva am fost pe la el și ne-am piș#t pe orice măsură de protecție? Nu zice nimeni să nu ne mai vizităm bunicii, dar putem să-i vizităm și cu masca pe față sau/și păstrând distanța fizică sau/și stând cu fereastra deschisă larg dacă vrem să-i avem prin preajmă și la Crăciunul viitor (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel