Procurorul Vasile Popa, condamnat la închisoare, eliberat din funcţie de Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, decretul privind eliberarea din funcţia de procuror la Parchetul Bihor a lui Vasile Constantin Popa, ca urmare a condamnării definitive pentru săvârşirea unor infracţiuni prin care s-a adus atingere prestigiului profesiei, informează Administraţia Prezidenţială. 

În ianuarie, Vasile Constantin Popa, fost prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la şase ani de închisoare într-un dosar în care a fost acuzat de mai multe fapte de corupţie.

Pe 22 decembrie 2014, procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a lui Vasile Constantin Popa, fiind acuzat de luare de mită, şantaj, instigare la efectuarea unei prelevări atunci când prin aceasta se compromite o autopsie medico-legală, abuz în serviciu (3 infracţiuni), distrugere de înscrisuri (3 infracţiuni), favorizarea făptuitorului (3 infracţiuni), trafic de influenţă.

Tot marţi, şeful statului a semnat decretul privind eliberarea din funcţia de procuror a lui Mircea Burlacu - prim-procuror delegat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Mizil, ca urmare a pensionării, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel