Procurorul-şef al DNA, Crin Bologa, vizită în SUA. La ce eveniment va participa

Procurorul-şef al DNA, Crin Bologa, vizită în SUA. La ce eveniment va participa / Crin Bologa. Foto: DNA
Procurorul-şef al DNA, Crin Bologa, vizită în SUA. La ce eveniment va participa / Crin Bologa. Foto: DNA

Procurorul-şef al DNA, Crin Bologa, va efectua, joi şi vineri, o vizită la Washington, la iniţiativa Ambasadei României în SUA, unde va susţine o prezentare şi va participa la o discuţie privind eforturile şi experienţa ţării noastre în organizarea luptei anticorupţie şi consolidarea statului de drept.

Potrivit unui comunicat al Ambasadei României în SUA, cu prilejul Zilei Internaţionale Anticorupţie, Crin Bologa va participa la evenimentul intitulat 'Romania's Democracy Agenda: Fighting Corruption, Strengthening the Rule of Law', care are loc la invitaţia Institutului Hudson din capitala americană.

Procurorul-şef al DNA va avea de asemenea întâlniri cu oficiali americani din cadrul Departamentului de Justiţie al SUA, al Departamentului de Stat, precum şi cu alţi profesionişti din mediile guvernamentale, de expertiză şi de analiză americane, specializate în domeniul anticorupţiei, menţionează sursa citată.

'Prezenţa procurorului şef al DNA la Washington oferă ocazia, la două decenii de la crearea Parchetului românesc anticorupţie, punerii în prim-planul agendei Parteneriatului Strategic româno-american a dimensiunii de cooperare în domeniul luptei anticorupţie şi consolidării statului de drept - dimensiune fundamentală a acestei relaţii construită pe valori democratice comune', transmite Ambasada României în SUA.

Vizita înaltului magistrat face parte din ampla serie de evenimente organizate de Ambasada României în SUA pentru marcarea a 25 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic între România şi Statele Unite. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel