Procurorul Popescu din Caracal, trimis de Inspecția Judiciară la judecata CSM!

Irina Constantin / 02 oct 2019 / 10:24 Salveaza PDF Comentarii

Inspecția Judiciară a ajuns la concluzia că procurorul Cristian Popescu din Caracal a nesocotit, grav și nescuzabil, prevederile legale care permiteau intrarea în casa lui Gheorghe Dincă. 

Acțiunea disciplinară față de Cristian Popescu a avut la bază exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă, abatere disciplinară.

”Inspectorii de caz au reţinut că procurorul a nesocotit din culpă, în mod grav, neîndoielnic și nescuzabil, normele de drept material care permiteau pătrunderea în imobilul numitului Dincă Gheorghe cu mandat de percheziție, anterior orei 6.00. S-a constatat că urmărirea penală s-a desfășurat fără coerență, informațiile au fost colectate disparat, procurorul nu a impus comunicarea într-o singură direcție. Informaţiile au fost disipate iar necoroborarea lor a condus la pierderea consistenței fiecăreia întrucât existau mai multe indicii care doar cumulate puteau conduce la identificarea autorului și găsirea minorei” informează Inspecția Judiciară, potrivit Mediafax. 

Acţiunea a fost înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la răspunderea procurorului. Ovidiu Popescu este, în prezent, suspendat din funcție, în urma deciziei Secției pentru procurori a CSM.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23