Procurorul Popescu din Caracal, trimis de Inspecția Judiciară la judecata CSM!

Inspecția Judiciară a ajuns la concluzia că procurorul Cristian Popescu din Caracal a nesocotit, grav și nescuzabil, prevederile legale care permiteau intrarea în casa lui Gheorghe Dincă. 

Acțiunea disciplinară față de Cristian Popescu a avut la bază exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă, abatere disciplinară.

”Inspectorii de caz au reţinut că procurorul a nesocotit din culpă, în mod grav, neîndoielnic și nescuzabil, normele de drept material care permiteau pătrunderea în imobilul numitului Dincă Gheorghe cu mandat de percheziție, anterior orei 6.00. S-a constatat că urmărirea penală s-a desfășurat fără coerență, informațiile au fost colectate disparat, procurorul nu a impus comunicarea într-o singură direcție. Informaţiile au fost disipate iar necoroborarea lor a condus la pierderea consistenței fiecăreia întrucât existau mai multe indicii care doar cumulate puteau conduce la identificarea autorului și găsirea minorei” informează Inspecția Judiciară, potrivit Mediafax. 

Acţiunea a fost înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la răspunderea procurorului. Ovidiu Popescu este, în prezent, suspendat din funcție, în urma deciziei Secției pentru procurori a CSM.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel