Procurorul general: Nu se opreşte nicio interceptare

Bogdan Licu
Bogdan Licu

Procurorul general interimar, Bogdan Licu, a declarat că parchetele obişnuite din ţară, fără DNA şi DIICOT, lucrează în prezent în aproximativ 400 de dosare cu SRI, urmând ca punerea în executare a mandatelor de interceptare să fie preluată de Direcţia Operaţiuni Speciale (DOS) din cadrul Poliţiei Române.

Luni, la prezentarea bilanţului activităţii Ministerului Public pe anul 2015, Bogdan Licu a precizat că, împreună cu Ministerul de Interne, vor trebuie găsite soluţii pentru ca procurorii să îşi poată desfăşura în bune condiţii activităţile de urmărire penală, inclusiv prin preluarea a 40 de ofiţeri de poliţie judiciară.

'Încercăm să funcţionăm în parametrii optimi, fără întreruperi în activitatea de urmărire penală. În ceea ce priveşte ordonanţa de urgenţă, pe noi procurorii ne bucură. Pentru prima dată, parchetele obişnuite vor avea ofiţeri de poliţie judiciară. Evident că cei 40 de poliţişti judiciarişti nu sunt suficienţi, însă este un început şi împreună cu Ministerul de Interne am identificat soluţii în care să putem funcţiona în parametrii normali, urmând să facem analize periodice asupra impactului decizie CCR asupra activităţii noastre', a precizat Bogdan Licu.

El a explicat că, în dosarele lucrate de procurori împreună cu SRI, nu se opreşte nicio interceptare.

'Din momentul în care se va publica decizia CCR în Monitorul Oficial, vor fi întrerupte mandatele de interceptare aflate în derulare cu SRI şi acestea vor continua prin Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române', a adăugat Bogdan Licu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel