Procurorul general, despre demisia sa

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a afirmat luni că nu va demisiona din funcţie. Declarația vine ca urmare a anunțului făcut de ministrul Justiției că va lua măsuri în ceea ce-l privește.
 
 
Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a afirmat luni că nu va demisiona din funcţie, după ce ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că va face o evaluare a activităţii Parchetului General şi DNA, după care va lua măsuri. 

Întrebat luni, la intrarea în sediul Parchetului General, dacă intenţionează să demisioneze, Augustin Lazăr a răspuns: „Vă spun doar atât: nu. Nu intru nici în polemici publice”. 

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat duminică, la Antena 3, că se va întâlni, în zilele următoare, cu procurorul general al României, Augustin Lazăr, şi procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, pentru a discuta despre ancheta legată de OUG 13, arătând că nu exclude posibilitate ca cei doi să demisioneze. 

Dacă nu va demisiona, Toader va lua măsuri

„Zilele următoare, voi avea discuţii cu procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte, domnul Augustin Lazăr, şi separat cu procurorul şef de la Direcţia Naţională Anticorupţie, pe tema despre care vorbim, evoluţiile acestea, modul în care dânşii s-au raportat la lege, s-au raportat la standardul constituţional, s-au raportat la standardele Comisiei de la Veneţia. (...) Sigur, eu nu exclud ca, în lipsa unei proceduri declanşate de mine, să aibă dânşii iniţiativa unei proceduri lăuntrice, individuale, privind modul în care s-au poziţionat, repet, la dispoziţii legale, constituţionale şi chiar în dezbaterile din spaţiul public, într-o perioadă atât de sensibilă”, a declarat ministrul Justiţiei, potrivit Agerpres. 

Întrebat ce va face dacă cei doi nu vor demisiona, Tudorel Toader a spus: „Nu aş vrea să speculez că ştiu ceva în acest sens. Doar mă refeream la faptul că există această posibilitate. Şi veţi spune dumneavoastră: Şi dacă ea nu se va concretiza? Eu ce voi face? (...) În paralel, probabil începând de mâine, prin intermediul colegilor mei de la Ministerul Justiţiei, voi face o fundamentare, o evaluare a activităţilor desfăşurate de Ministerul Public pe de o parte, de DNA pe de altă parte. Şi atunci, evaluarea va avea două componente: pe de o parte, cea profesională, pe cauze, pe de altă parte, cea managerială, privind instituţiile pe care domniile lor le conduc. După ce am discuţia cu dânşii şi voi face această evaluare pe două direcţii, voi stabili măsurile pe care le voi lua”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel