Procurorul general al Israelului a respins cererea lui Netanyahu de amânare a audierii

Procurorul general al Israelului a respins o cerere a premierului Benjamin Netanyahu de a amâna o audiere în legătură cu acuzaţii de corupţie şi care a fost stabilită la sfârşitul acestui an, a informat joi presa israeliană, relatează dpa.

Într-o scrisoare adresată avocatului premierului Netanyahu, un consilier al procurorului general Avichai Mandelblit a scris că dizolvarea parlamentului şi alegerile din 17 septembrie nu sunt motive pentru a întârzia audierea programată la începutul lunii octombrie.

Premierul ar avea destul timp să se pregătească, se arată în scrisoare. Netanyahu va avea termen până luni să confirme dacă se va prezenta la audiere.

El se confruntă cu trei capete de acuzare pentru mituire, fraudă şi abuz de încredere şi a negat toate acuzaţiile care i se aduc. Procurorul general al ţării urmează să ia o decizie finală privind formularea de acuzaţii împotriva lui Netanyahu după audiere.

Niciun prim-ministru israelian nu a fost acuzat vreodată în timpul mandatului. Fostul premier Ehud Olmert a demisionat din cauza unor acuzaţii de corupţie în 2008 înainte ca acestea să fie formulate oficial. Netanyahu, atunci în opoziţie, a susţinut demisia lui Olmert.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel