Procurorul din "Elodia", posibil viitor procuror general în locul lui Tiberiu Nițu

Numele surpriză sunt vehiculate pentru postul de procuror general al României, în condițiile în care vor expira mandatele pentru șefia DNA și a Parchetului General, potrivit datelor prezentate de Andreea Sava, în emisiunea "100 de minute", de la Antena 3. 

Printre cei preferați la Parchetul General se numără și Marius Iacob, în prezent procuror şef adjunct DNA. Marius Iacob a fost prim-adjunct al procurorului general în mandatul Laurei Codruţa Kovesi. În 2012, numele lui a fost vehiculat ca procuror general interimar.

Procurorul Marius Iacob este celebru pentru instrumentarea dosarului "Elodia", dar a fost implicat și în acţiunea de extrădare a lui Nicolae Popa, în dosarul Băsescu-avocatul Chitic, și în cel legat de dispariţia lui Codruț Marta. 

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a cerut Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să îşi continue activitatea într-o funcţie de execuţie la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti la încetarea mandatului, anul viitor, solicitarea fiindu-i aprobată marţi de Secţia pentru procurori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel