Procurorul Constantin Sima, la DNA

Crişan Andreescu / 06 feb 2017 / 13:11 Salveaza PDF Comentarii

 Procurorul Constantin Sima, fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei, s-a prezentat luni la DNA, fiind citat pentru audieri. 

La intrarea în sediul DNA, a fost întrebat de jurnaliști dacă el crede că este vreo problemă cu OUG 13 referitoare la modificarea Codurilor penale, procurorul răspunzând: "Nu știu, o să vedem".
Constantin Sima a precizat că nu a contribuit la elaborarea sau redactarea respectivei ordonanțe de urgență. "Nu, nu am contribuit", a spus Sima.

Săptămâna trecută, Direcția Națională Anticorupție a confirmat că s-a înregistrat o sesizare depusă de mai multe persoane fizice cu privire la posibile fapte în legătură cu modalitatea de adoptare a unor acte normative și că se efectuează acte procedurale.

[citeste si]

"La Direcția Națională Anticorupție s-a înregistrat o sesizare depusă de mai multe persoane fizice cu privire la posibile fapte aflate în competența de soluționare a instituției, în legătură cu modalitatea de adoptare a unor acte normative. Ca urmare, în conformitate cu prevederile procesual penale, se efectuează acte procedurale cu privire la aspectele sesizate. Precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare", informa DNA.

Anterior, Ministerul Justiției preciza că a primit o solicitare din partea DNA de a transmite, în original, toate înscrisurile care au legătură cu elaborarea și emiterea ordonanței de urgență privind modificarea Codurilor penale, precum și cu proiectul de lege referitor la grațiere.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27