Procurorul acuzat de DNA, răspuns pentru Kovesi

Sursa foto: Observator
Sursa foto: Observator

Procurorul Mihaiela Moraru-Iorga a răspuns acuzațiilor DNA, joi, într-o interveție la Antena 3, și susține că obiectele despre care s-a spus că au fost găsite și la care face referire șefa DNA nu erau în biroul ei, așa cum se spune, ci în fișetul unui polițist.

Mai mult, "nu am fost lăsată să intru în birou", susține procurorul.

De asemenea, Mihaiela Moraru-Iorga a declarat că secția 2, acolo unde ea a lucrat, "nu are un birou de corpuri delicte" și nu are unde să păstreze aceste obiecte, precum bani, ceasuri ori alte bunuri, scrie Antena 3.

"Am afirmat și susțin în continuare că nu mi s-a permis participarea le inventarierea lucrărilor pe care le-am avut în lucru. Cu privire la acele bunuri (bani, ceasuri, stilou - n.r.), care ar fi fost găsite în biroul meu, spun că dosarul a fost instrumentat de mine cu un alt procuror, iar aceste bunuri au fost ridicate la percheziții și urmau să fie confiscate. S-a hotărât ca ele să rămână într-un fișet încuiat al unui polițist, nu este al meu", a declarat Mihaiela Moraru-Iorga.

[citeste si]

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a solicitat Inspecției Judiciare să efectueze cercetări cu privire la activitatea procurorului Mihaiela Moraru-Iorga, mai multe situații fiind transmise IJ pentru a analiza incidența abaterilor disciplinare.

Într-un răspuns al DNA transmis la solicitarea Agerpres se arată că unele situații fac referire la neînregistrarea în evidențe a unei sume de bani și a unor bunuri, acestea din urmă fiind găsite în biroul procurorului Mihaiela Moraru-Iorga.

Potrivit sursei citate, la data de 4 iulie, prin ordinul șefului DNA, având în vedere hotărârea Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii de aviz favorabil, s-a dispus revocarea din funcția de procuror în cadrul DNA, nivel central, a Mihaielei Moraru Iorga, prin ordinul Laurei Codruța Kovesi fiind numită comisia de inventariere a dosarelor aflate în lucru și verificarea dosarelor repartizate procurorului în cauză din perspectiva ritmicității, dispozițiilor legale și Regulamentului de ordine interioară al instituției.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel