Procurorii DNA au trimis un procuror în judecată. De ce îl acuză

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în libertate, a unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Roșiori de Vede.

Procurorii DNA îl trimit în judecată pe procurorul Florian Manache pentru abuz în serviciu. Alături de el este acuzat și inculpatul Ionel Udrică, acuzat de complicitate la abuz în serviciu și instigare la mărturie mincinoasă.

Procurorii DNA îl acuză pe procurorul Florian Manache că a instrumentat cu bună știință în mod defectuos un dosar penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Roșiori de Vede. Procurorul este acuzat că prin exercitarea defectuoasă a atribuțiilor de serviciu a împiedicat tragerea la răspundere penală a lui Ionel Udrică, acuzat de infracțiuni la regimul circulației. Procurorul Manache ar fi readministrat probatoriul și a dirijat în mod voit declarațiile martorilor în scopul disculpării persoanei față de care se efectuau cercetări. Procurorul a clasat cauza față de inculpatul Ionel Udrică, nu l-a trimis în judecată și i-a restituit permisul de conducere.

Procurorii DNA spun că faptele procurorului Florian Manache au consecința atingerii grave a interesului general de înfăptuire a justiției și implicit a intereselor legitime ale Parchetului de pe lângă Judecătoria Roșiori de Vede.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel