Procurorii DNA au descins la Sibiu: Care este motivul - Ultimă Oră

DNA anunță, miercuri dimineață, că procurorii din cadrul Serviciul Teritorial Alba efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2005-2015.

În cursul zilei de 14 octombrie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se desfășoară percheziții domiciliare în 61 locații situate în județele: Sibiu, Brașov, Ilfov și Neamț, din care două sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice, informează Direcția Națională Anticorupție.

Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, procurorii efectuează percheziții la locuințele mai multor angajați ai Primăriei Șelimbăr, jud. Sibiu, printre care și la primarul Daniel Maricuța. 

Anchetatorii fac percheziții la Primăria Șelimbăr și la Oficiul de Cadastru Sibiu, iar ancheta vizează retrocedări ilegale de suprafețe de teren, în valoare de peste 114 milioane euro.

Potrivit surselor, percheziții au loc și la secretarul comunei Șelimbăr, la un specialist în cadastru, la consilierul personal al edilului, dar și la alți consilieri locali, la foști primari sau viceprimari și la sediile unor societăți comerciale deținute de Maricuța prin interpuși .

De asemenea, sunt vizați de percheziții mai mulți notari publici din Sibiu: BNP Bianu Victoria, BNP Bucșă Radu Gabriel, BNP Suciu Dorin, BNP Tolciu Mariana Ionela și BNP Tolciu Tudor Flaviu.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel