Urmărește emisiunea live



Asociația procurorului Pîrlog dă în judecată Comisia Europeană. Solicită anularea deciziei care a abrogat MCV

Comisia Europeană a prezentat noile măsuri de stimulare a introducerii reţelelor gigabit / Foto: Pixabay
Comisia Europeană a prezentat noile măsuri de stimulare a introducerii reţelelor gigabit / Foto: Pixabay

Comisia Europeană a fost dată în judecată de o asociație a procurorilor pentru că a ridicat MCV în cazul României. 

Comisia Europeană a fost dată în judecată pentru că a ridicat Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) în cazul României. Asociația "Inițiativa pentru Justiție" a introdus pe 28 noiembrie o acțiune în anulare la Tribunalul UE a deciziei din 15 septembrie 2023 ce a închis MCV pentru România, scrie presshub.ro.

Este pentru prima dată când o asociație de procurori naționali a dat în judecată în mod direct Comisia Europeană pentru că nu a respectat statul de drept și a ignorat nerespectarea continuă a hotărârilor CJUE privind statul de drept în România. Asociația este condusă de procurorul militar Bogdan Ciprian Pîrlog, cel care a instrumentat inițial dosarul protestelor din 10 august. 

Ce solicită asociația

Asociația Inițiativa pentru Justiție este reprezentată de avocații Carsten Zatschler și de Vlad-Dan Oanea. Asociația solicită anularea deciziei care a abrogat MCV. Înainte de acest proces,, Asociația „Inițiativa pentru Justiție” a fost una dintre cele trei asociații profesionale pe care s-a bazat Comisia pentru a-și îndeplini atribuțiile în materie de monitorizare și raportare cu privire la MCV.

Membrii săi au cooperat îndeaproape cu Comisia pentru a realiza MCV, urmărind respectarea tuturor obiectivelor de referință, furnizând (împreună cu celelalte două asociații profesionale) cea mai mare parte a fundamentului substanțial al evaluărilor Comisiei, până în 2022, când acestea au fost marginalizate în lumina deciziei aparent politice de a abroga MCV, în pofida faptului că persistau deficiențe semnificative.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel