Procurorii DIICOT, percheziţii la redacția "Adevărul". Cristian Burci, ridicat!

Cristian-Burci
Cristian-Burci

Procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Olt l-au ridicat miercuri pe omul de afaceri Cristian Burci, într-un dosar în care se efectuează patru percheziţii, dintre care una la o redacţie de ziar.

Potrivit unor surse judiciare, percheziţiile ar avea loc la redacţia cotidianului Adevărul. Sursele judiciare citate au mai declarat că în acest dosar se efectuează cercetări faţă de 9 suspecţi, printre care se află patronul cotidianului Adevărul, Cristian Burci, şi Denisa Turcu - fost administrator special la Adevărul Holding, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire de grup infracţional organizat, abuz în serviciu, delapidare, evaziune fiscală, instigare la delapidare cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată, instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, spălare de bani în formă continuată şi instigare la evaziune fiscală.

La sediul DIICOT - Biroul Teritorial Olt vor fi aduse la audieri 12 persoane. Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat faptul că membrii acestui grup de criminalitate organizată, prin activitatea desfăşurată din anul 2006 până în prezent, au creat un prejudiciu SC Romvag SA Caracal prin abuz în serviciu şi delapidare în valoare de 7.099.000 euro şi 3.811.756 lei.

În aceeaşi perioadă, prin introducerea în circuitele comerciale de persoane şi societăţi la care deţineau acţiuni sau erau deţinute în totalitate de persoane apropiate, membrii grupului au reuşit să recicleze diferite sume de bani, care proveneau din infracţiuni, în cuantum de 18.099.000 euro şi 3.811.756 lei.

Conform surselor judiciare, în ceea ce priveşte infracţiunea de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală, grupul condus de Cristian Burci, prin ascunderea sursei impozabile sau taxabile şi evidenţierea în actele contabile sau în alte documente contabile a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive, a creat un prejudiciu statului român de 25.646.825 lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel