Procurorii Ciprian Man și Cristian Ardelean, decizie de la Inspecția Judiciară

Justiție
Justiție

Inspecţia Judiciară anunță, vineri, că a exercitat acţiunea disciplinară faţă de Ciprian Man şi Cristian Ardelean, procurori la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor.

"Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de Man Ciprian şi Ardelean Cristian, procurori la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, pentru manifestări ce aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea atribuţiilor de serviciu, abatere disciplinară prevăzută de art. 99 lit. a) din Legea nr. 303/2004 republicată, cu modificările şi completările ulterioare. S-a reţinut că în timpul şedinţei de analiză, desfăşurată într-un spaţiu accesibil mai multor persoane, procurorii cercetaţi au făcut o serie de afirmaţii, în prezenţa altor colegi, prin care au fost încălcate standardele de conduită impuse magistraţilor", arată Inspecția Judiciară, într-un comunicat de presă.

Inspectorii judiciari susțin că limbajul utilizat de procurori la adresa unor judecători de la Curtea de Apel Oradea "este de natură a contraria şi indigna opinia publică, fiind vizibilă implicarea acestora în desfăşurarea unor activităţi care prin natura lor pot crea îndoieli cu privire la seriozitatea, independenţa, imparţialitatea şi integritatea procurorilor".

Acţiunea a fost înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la angajarea răspunderii procurorilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel