Procurorii Alfred Savu şi Mircea Negulescu, acuzaţi oficial de ABUZ de putere

Mircea Negulescu
Mircea Negulescu

Procurorii Mircea Negulescu, cunoscut sub pseudonimul Portocală, şi Alfred Savu, ambii de la DNA Ploieşti, au fost puşi oficial sub acuzare pentru că ar fi trimis în judecată o magistrată pentru abuz în serviciu şi luare de mită, deşi ştiau că aceasta era nevinovată. 

Procurorii Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de un procuror, precum și față de un fost procuror, (Alfred Savu, respectiv Mircea Negulescu) pentru cercetare abuzivă și represiune nedreaptă.

„În fapt, în calitate de procurori de caz într-un dosar înregistrat în anul 2016 la D.N.A. – Serviciul teritorial Ploiești ar fi ticluit probe nereale, prin construirea unui scenariu mincinos, respectiv obținerea de denunțuri de la două persoane care se aflau în stare de arest preventiv în alt dosar al DNA - Serviciul teritorial Ploiești pe care îl instrumentau, denunțuri în urma cărora celor două persoane li s-ar fi înlocuit măsura arestului preventiv cu măsura preventivă a controlului judiciar, și ar fi consemnat declarații ale unor martori prin exercitarea de presiuni și amenințări asupra acestora", se arată într-un comunicat al Parchetului General, citat de Mediafax. 

Procurorii ştiau că acuzata este nevinovată

Potrivit sursei citate, cei doi ar fi indus ideea că un judecător a primit cu titlu de mită o haină de blană, deși, încă de la momentul sesizării ar fi existat dubii atât cu privire la obiectul mitei, cât și cu privire la realitatea faptei.

Potrivit unor surse, este vorba despre judecătoarea Ruxandra Popescu. În 2019, judecătoarea a fost achitată.

Contrar probelor din dosar, au fost întocmite referatele pentru perchezițiile domiciliare, pentru arestul preventiv pe numele judecătorului, „scenariu de natură a dovedi existenta infracțiunilor reținute în sarcina judecătorului, în scopul acuzării pe nedrept de săvârșirea unor asemenea fapte".

„Totodată, cei doi suspecți au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale prin ordonanță și trimiterea în judecată prin rechizitoriu a magistratului judecător, pentru infracțiunile de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, (...) și infracțiunea de luare de mită (...), deși ar fi cunoscut că judecătorul este nevinovat", mai arată sursa citată.

Acesta nu este singurul dosar de la SIIJ în care cei doi procurori sunt implicați. Aceștia mai sunt cercetați pentru grup infracțional organizat alături de fostul șef DNA Ploiești, Lucian Onea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel