Procuror-șef european, blocaj. Lovitură pentru Kovesi

Laura Codruța Kovesi
Laura Codruța Kovesi

Negocierile dintre Parlamentul European și Consiliul European, pentru funcția de procuror-șef european, programate pentru astăzi, n-au mai avut loc. 

Siegfried Mureșan, unul dintre cei care o susțin pe Laura Codruța Kovesi, a scris, pe Facebook, că ”Parlamentul European are o poziție extrem de clară, stabilită ca urmare a unei audieri publice și ca urmare a două rânduri de voturi în două comisii de specialitate. Nu are sens să purtăm negocieri atât timp cât Consiliul UE nu este flexibil. Candidatul susținut de Parlamentul European are toate argumentele în favoarea sa: a fost situată pe primul loc în urma evaluării făcute de comitetul european de experți independenți, a devenit candidatul oficial al Parlamentului European ca urmare a unei audieri publice și a două rânduri de voturi transparente în cele două comisii de specialitate, are sprijinul transpartinic venit din mai multe instituții europene și are opoziția oamenilor certați cu legea.”

Europarlamentarul PNL a mai scris că negocierile vor fi reluate după ce Consiliul European va arăta flexibilitate. Totodată, el mai precizează că PE își sistează joi, 18 aprilie, activitatea. Dacă nu se ia o decizie până atunci, adică dacă nu vine Consiliul UE la masa negocierilor, flexibil, negocierile se vor relua după alegerile europarlamentare din 26 mai. 

Schimbare radicală pentru Kovesi

Prin urmare, dacă negocierile se reiau după alegeri, Consiliul European va rămâne același, cu aceeași susține pentru candidatul francez, dar Parlamentul European se schimbă și pentru Laura Codruța Kovesi ar trebui să se zbată un parlament care nu și-a exprimat votul de susținere pentru aceasta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel