Procuror şef european, procedură contestată de un înalt oficial european

Justiție
Justiție

Procedura de selectare a procurorului şef european este contestată de un înalt oficial european. 

România TV anunţă că ministrul italian al Justiţiei, Alfonso Bonafede, contestă procedura de selectare a procurorului şef european. Potrivit sursei citate, acesta ar fi declarat că procedura ar fi fost netransparentă, că "ar fi existat şi varianta să se opteze pentru o listă mai lungă însă s-a optat pentru o listă scurtă, de trei nume". Acest lucru ar fi afectat şi Italia. Din cauza restrângerii numărului de candidaţi, Italia nu a putut să participe cu niciun candidat, relatează România TV, citându-l pe ministrul Justiţiei din Italia. Oficialul european a cerut explicaţii în toate locurile oficiale, făcând o serie de solicitări în acest sens. 


"Niciunul dintre candidații noștri, cu toată greutatea și autoritatea, competența și experiența, nu a ajuns la ultimul trio. Mi-am exprimat deja toate îndoielile, iar țara noastră a făcut-o în toate instituţiile oficiale, solicitând de asemenea şi lămuriri", a subliniat ministrul Alfonso Bonafede.

Fosta şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi, a obţinut cele mai multe voturi în Comisia LIBE a Parlamentului European, după audierile de marţi pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef al Parchetului European. Laura Codruţa Kovesi a primit 26 de voturi, fiind urmată de candidatul francez Jean-Francois Bohnert, cu 22 de voturi, şi de candidatul german Andres Ritter, cu un vot. Decizia finală urmează a se lua, cel mai probabil, la finele acestei luni. Având în vedere că Laura Codruţa Kovesi este candidatul ales de comisiile parlamentare pentru funcţia de procuror-şef european, iar Consiliul UE a stabilit ca Jean-François Bohnert să fie desemnat pentru şefia Parchetului UE, o negociere va avea loc între Parlament şi Consiliu, pentru a ajunge la un consens.

Vezi şi: Tudor Ciuhodaru, apel de urgenţă: Vreau toleranță zero!

Tăriceanu, solicitare DNA. Decizia Biroului Permanent al Senatului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel