Procuror: Puterea pe care mafia Camorra o are asupra oraşului Napoli este dificil de combătut

Mafia napolitană Camorra este foarte puternică şi puterea ei asupra oraşului Napoli este greu de combătut, şi-a exprimat vineri regretul procurorul acestui oraş din sudul Italiei, Giovanni Melillo, informează AFP.

Camorra este atât de puternică, încât reuşeşte să destabilizeze puterea (de stat). "Mafioţii transformă violenţa într-o adevărată putere politică", a afirmat Melillo în faţa presei străine la Roma.

Parchetul din Napoli este cel mai important din Italia, cu 106 de magistraţi. Cu toate acestea, Melillo s-a declarat dezamăgit că "problema infracţionalităţii din Napoli este puţin prezentă în dezbaterea publică naţională".

Apărută la începutul anilor 1930, Camorra a câştigat progresiv putere şi a cunoscut apogeul în anii 1990.

"Camorra este o structură foarte sofisticată (...) şi are un excelent bagaj în materie de antreprenoriat", a spus procurorul. "Ca regulă generală, Camorra oferă servicii ilegale, precum stupefiante, sau legale, însă în condiţii ilegale", a continuat Melillo.

Între altele, "ea cunoaşte tehnicile, meandrele (...) administraţiei publice. Mafia găseşte aici noi clienţi. De exemplu, şi dacă nu reuşiţi să obţineţi un permis de construcţie, Camorra este acolo şi este imediat foarte eficace", explică Giovanni Melillo.

Potrivit experţilor, mai multe sute de familii şi bande mafiote sunt prezente în Napoli şi regiunea sa.

Mafia a început să-şi extindă tentaculele şi în Europa de Est, după ce a cangrenat structura economică sau socială în alte ţări europene, unde acţionează precum celulele canceroase. Prezenţa mafiei italiene în Germania, în Franţa sau în Spania era cunoscută de foarte mult timp, dar în prezent ea se orientează spre ţările din Europa de Est, membre ale Uniunii Europene, explica în aprilie, într-un interviu pentru AFP, colonelul de carabinieri Cristiano Tomassi, de la Direcţia naţională de investigaţii împotriva mafiei (DIA) din Italia.

Vezi și: Cannabisul, cel mai consumat drog în România

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel