Procuror, condamnat la cinci ani de închisoare cu EXECUTARE

Fostul procuror vasluian Vasile Şelaru a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență. Sentința a fost dată de Curtea de Apel Iași, însă nu este definitivă.

Fostul procuror Vasile Şelaru, care a activat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, a fost condamnat de magistraţii Curţii de Apel Iaşi la cinci ani, o lună şi 10 zile de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Sentinţa a fost dată de magistraţii Curţii de Apel Iaşi și nu este definitivă.

Fostul procuror este acuzat că ar fi primit bani și cazare într-un imobil pe litoral pentru a interveni pe lângă alţi magistraţi în vederea soluţionării favorabile a unui dosar.

"În cauză există date şi probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă potrivit căreia, la sfârşitul anului 2013, inculpatul Şelaru Vasile, în considerarea influenţei pe care o avea asupra mai multor magistraţi de la instanţele de control judiciar din judeţul Iaşi, i-a promis unei persoane că va efectua anumite demersuri, în sensul soluţionării favorabile a unei cereri de recurs. În acest context, a solicitat cu împrumut suma de 13.000 de lei, fără a se stabili un termen clar de restituire. După aproximativ 2-3 săptămâni de la acordarea împrumutului, inculpatul Şelaru Vasile a restituit suma de 5.000 de lei, iar diferenţa de 8.000 de lei a fost păstrată pentru continuarea demersurilor respective. La data de 27.05.2014, inculpatul Şelaru Vasile, lăsând impresia că are influenţă asupra unui ofiţer de poliţie din cadrul IPJ Vaslui, care avea spre soluţionare o cerere de avizare a unei firme de pază, a solicitat suma de 700 de lei, pentru a-l determina pe ofiţerul respectiv să rezolve favorabil acea cerere", se arată într-un comunicat DNA.

De asemenea, în mai 2014, inculpatul a promis unei persoane că va interveni pe lângă un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, care supraveghea cercetările într-un dosar penal, acceptând pentru această intervenţie cazarea într-un imobil de pe litoralul românesc, susțin anchetatorii.

În luna iulie a anului 2014, Vasile Şelaru a fost arestat preventiv.

Vasile Şelaru a lucrat peste 18 ani în magistratură, el desfăşurându-şi cea mai mare parte a activității la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui. În prezent, Şelaru lucrează ca avocat în judeţul Botoşani, unde şi-a mutat domiciliul. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel