Procuror aruncat în închisoare, achitat de ÎCCJ. Declarații cutremurătoare

Irina Constantin / 26 Martie 2019 / 23:56 Salveaza PDF Comentarii
Gerenyi Istvan Peter
Gerenyi Istvan Peter

Avocatul Gerenyi Istvan Peter, fost procuror, aruncat în arest de DNA Oradea, a fost achitat recent de ÎCCJ. 

Trimis în judecată în septembrie 2015 pentru trafic de influență, printr-un rechizitoriu semnat de procurorul Adrian Valentin Muntean de la DNA Oradea și confirmat de șeful de la acea vreme al DNA Oradea Cirpian Man, Gerenyi Istvan Peter a fost achitat definitiv pe 14 martie 2019. 

El a povestit, la Antena 3, că întrebând procurorul: ”Nu am comis nicio infracțiune, ce doriți de la mine”, i-a fost dat răspunsul: ”Știți foarte bine ce vreau”. Avocatul Peter a dezvăluit că i-au fost cerute denunțuri împotriva unor magistrați și împotriva unui fost coleg procuror și prieten. Gerenyi Istvan Peter a dat foile albe înapoi. 

Cum i-a fost distrusă viața


”Ședința s-a desfășurat într-un hal de nedescris, parcă eram la circ” a mărturisit avocatul, care a precizat că judecătorul din cazul său avea dosar la DNA. În ziua în care a fost condamnat, spune că nu i-a venit să creadă: ”Nu-ți vine să crezi. Simțeam că o să fiu condamnat. Sunt marcat pe viață. Familia a suferit foarte mult. Nici nu pot să vă descriu. Am scrisorile din arest. Și acum recent am luat o scrisoare, 10 minute am plâns. Băiatul meu cel mare era student la drept, era bursier, după cele întâmplate, a repetat anul, a vrut să se lase de facultate, a intrat într-o depresie, era și sportiv, a abandonat tot. Soția era un schelet uman. La ÎCCJ, simțeam că o să fiu achitat, dar, totuși, mi-era frică, pentru că am trecut prin această tortură. Când am văzut că e achitare a fost un moment de descătușare în adevăratul sens al cuvântului. Am plâns cu toții. Nu-mi vine să cred nici acum, după patru ani de calvar.”

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23